Overlay
preporuke

Što sluša Natali Dizdar? Preporučila nam je tri sjajna albuma i oduševila nas svojim odabirom: poslušajte ih i vi, ako već niste - uživat ćete!

Piše Stil
29. travnja 2021. - 11:25

Glazbene preporuke stižu nam od Natali Dizdar, koja je upravo usred vrlo zanimljivog životnog razdoblja: živi na relaciji London-Zagreb, objavila je novi samostalni singl i još jedan s ekipom iz Mayalesa, u sklopu projekta Beti, o čemu smo vam pisali u prošlom Stilu. Natali nam je predložila tri sjajna albuma u čijem slušanju i sama uživa, a nas je oduševilo što su među njima čak dva naša favorita.

Khruangbin - Con todo el mundo

Khruangbin je američki glazbeni trio iz Houstona, poznat po spajanju globalnih glazbenih utjecaja, poput klasičnog soula, surfa duba, funka i psihodelije. Njihov debitantski studijski album The Universe Smiles Upon You (2015.) nadahnut je tajlandskom glazbom 1960-ih, dok njihov drugi album, Con Todo El Mundo (2018), ima utjecaje iz Španjolske i Srednjeg Istoka.

"Odličan bend i album za popodnevno opuštanje ili duge vožnje autom. Svi su im albumi odlični, tako da je ovo nešto od novije muzike što se ne propusta", kaže Natali o ovom albumu u kojeg smo se i mi, ima tome par mjeseci, zaljubili preko glave.

Bebel Gilberto - Tanto Tempo

Tanto Tempo brazilske pjevačice bossa nove Bebel Gilberto iz 2000. godine srušio je rekorde slušanosti i uvršten je u knjigu 1001 album koji morate čuti prije nego što umrete. Bebel je kćerka legendarnog kompozitora Joãoa Gilberta, jednog od najvećih imena bossa nove.

"Ovaj je album za mene simbol ljeta. Bezvremenski, senzualan i za sve generacije. Jedan je od onih za koje ne primijetiš da je na repeatu", rekla je Natali o albumu Tanto Tempo s kojeg pamtimo hitove poput "Samba da Bênção", "Tanto Tempo", "August Day Song", "So Nice", "Samba e Amor"...

Connan Mockasin - Jassbusters

Nekonvencionalni album koji isprepliće i reinterpretira različite glazbene stilove, Jassbusters nagovještava petodijelnu melodramu pod nazivom Bostyn ’n Dobsyn, u režiji Mockasina i u njemu glumi.

"Ovo je konceptualni album pun atmosferičnih soul balada s neobičnim Connanovim vokalom i suptilnim, dugačkim gitarskim dionicama uz koje je tako lako otploviti u mislima i zaboraviti na sve. Na pjesmi Momo’s gostuje James Blake koji apsolutno ostavlja bez daha", veli Natali o ovom zanimljivom  uratku za koji slovi nepisano pravilo da ga je bolje poslušati tek nakon gledanja Bostyn ‘n Dobsyna.

25. travanj 2024 16:29