Overlay
strastvena energija

Ova će godina biti jako zanimljiva na ljubavnom planu! Doza drame čeka čak i one u uhodanim vezama, a jedan datum mijenja sve za one koji su dugo single

Piše Stil
Foto /Shutterstock
3. siječnja 2023. - 12:45

Godina je tek započela, a već nam jedan preokret na nebeskom svodu navješćuje kako bi 2023. mogla biti u znaku ljubavi. Ili barem u znaku Venere i njenih utjecaja na naše ljubavne živote. Planet ljubavi i romantike 2. je siječnja ušao u znak Vodenjaka, a to je kombinacija, tvrde upućeni, koja brzo okreće stvari na ljubavnom planu u novom, neočekivanom pa čak i eksperimentalnom smjeru.

Venerina putanja nebeskim svodom postat će osobito zanimljiva i znakovita u lipnju - točnije, 5. lipnja - kad će planet ljubaviući u znak Lava i u njemu se zadržati iznimno dugo - sve do 8. listopada. To je, inače, čak četiri puta duže od Venerinog uobičajenog boravka u nekom znaku, koji u normalnim okolnostima traje oko četiri tjedna, zbog čega bi se dalo zaključiti kako nas očekuije nastrastvenije ljeto u posljednjih nekoliko godina.

A sad malo manje dobra vijest. Razlog tom produženom boravku u strastvenom znaku Lava je u ružnoj riječi na "r": Venerina putanja od 22. srpnja pa sve do 3. rujna bit će retrogradna. Za promatrače neba, to znači da će Venera od večernje zvijezde postati jutarnja, a za one koji pomno prate horoskop znači zeznutu situaciju na ljubavnom planu: dok je Venera u znaku vatrenog, dramatičnog Lava, ljubavni bi odnosi mogli poprimiti napornu dozu dramatike.

Kad je Venera retrogradna, nova ljubavna energija može biti opojna, ali također može razotkriti skrivene toksične osobine - zbog toga što se to ovoga puta događa u znaku Lava, za očekivati je da ćemo svi tražiti pažnju i to u megadozama, pri čemu mogu nastati problemi oko raspodjele uloga: tko će biti obožavani, a tko obožavatelj? Tijekom tog razdoblja čak i dosadni, uhodani odnosi mogu postati uzavreli, no ne uvijek na dobar način. Mogu ih poremetiti duhovi prošlih veza, mogu ih ugroziti ispadi bijesa i zahtjevi za pažnjom... Čak i nove veze mogu naizgled bez jasnog razloga zapeti na neravnom terenu i to baš kad se činilo da sve teče kao po loju. Davno izgubljeni ljubavnici mogu se ponovno pronaći, no pri tome mogu naići na neočekivane prepreke na putu svog novog poglavlja...

Čak i oni u stablinim vezama u tom bi periodu mogli osjetiti posljedice ovog nebeskog odnosa - dok je kraljica ljepote Venera u znaku modno osviještenog i egocentričnog Lava, možda osjetite inspiraciju promijeniti svoj stil, isprobati novu frizuru, otvoriti novi profil na društvenim mrežama, tetovirati se, obaviti estetske zahvate koji vam do tada nisu ni padali napamet... 

Usred tog retrogradnog kaosa, Venera će izvesti još jednu nebesku piruetu - inferiornu konjunkciju sa Suncem. Ove godine, ponovno rođenje Venere događa se 18. kolovoza, što bi mnogima moglo donijeti veliku promjenu perspektive po pitanju ljubavi. Ako ste već dugo single, možda ćete poželjeti biti u vezi - ili će vam netko potpuno zavrtjeti glavom.

I kako u toj zafrkanoj situaciji sačuvati glavu i srce? Stručnjaci nam savjetuju da uživamo u vrtlogu emocija i privlačnosti no prije nego povučemo poteze koji bi mogli imati stvarno značenje najbolje nam je pričekati da Venera ispravi kurs (3. rujna). Čini se da će ljeto 2023. biti u znaku flerta, snažne privlačnosti i vrtoglave ljubavne energije, no tek će rujan pokazati čija će romansa ostati na površini tog mora ljubavi, a čija potonuti. Ono što je apsolutno zabranjeno tijekom retrogradne Venerije putanje Venere, odnosno barem bi trebalo biti, su drastične promjene - kako po pitanju ljubavnih odnosa, tako i po pitanju izgleda: sve estetske zahvate, tetovaže ili bilo kakve slične drastične promjene izgleda koje je teško poništiti zakažite tek za jesen. 

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

19. travanj 2024 21:27