Overlay
Doma je najljepše

Novi trendovi u uređenju interijera: ljubitelji jednostavnosti konačno će doći na svoje, a veseli nas i povratak art decoa

Piše Stil
2. rujna 2020. - 12:26

Udobnost doma ključna je za sretan život, ali dok smo za razliku od odjeće, ukrase za dom i namještaj rijetko mijenjali u skladu sa stilskim promjenama koje donose nove sezone, zahvaljujući društvenim mrežama koje su omogućile uvid u svačiju kuću počeli smo češće pratiti i te trendove.

Izdvojili smo nekolicinu koja će obilježiti 2020. godinu kada nam je više nego ikad postalo važno da je prostor u kojem živimo lijepo uređen kako zbog karantene i rada od kuće tu provodimo veliki dio svoga vremena.

Industrijski stil

U uređenju interijera nikakva novost nije industrijski dizajn koji ne izlazi iz mode ni ove sezone. Neobojeni betonski zidovi, metalne police i naoko neobrađeni materijali kao što je drvo, super se slažu uz biljke koje unose prirodnost i svježinu u pomalo surov tvornički izgled ovakvih prostorija.

Nova jednostavnost

Nakon što se godinama bojilo zidove u najrazličitije boje i punilo svaki djelić praznog prostora s detaljima i ukrasima jedan od novih trendova predviđa vam da zaboravite na sve to i prepustite se ljepoti jednostavnosti, bijele boje i praznih površina. 

Medeni tonovi

Ako će vam zidovi biti bijeli ili boje pijeska u skladu s prošlim trendom dopustite si odabir namještaja u medenim bojama koji se ovako neće izgubiti kao u uobičajenom šarenilu. Nakon Gen-Z žute, medena je definitivno boja ove sezone.

Upečatljivi komadi namještaja

Uštedom na brojnim drugim detaljima kojima se ranije natrpavao prostor možete si priuštiti jedan dizajnerski komad namještaja koji će u praznijoj sobi dodatno dobiti na važnosti kao kakav umjetnički eksponat. U modi su dizajneri prošlog stoljeća s naglaskom na Le Corbusiera.

Povratak Art Decoa

Ovo je najraskošniji trend koji smo uočili ove godine. Dašak glamura u svoj dom najlakše ćete unijeti kombiniranjem zlatne i neke temne boje, premda to nije nužno pravilo te nekim komadom namještaja karakterističnim za Art Deco kao što je veliki luster ili upečatljivi okrugli stol.

20. travanj 2024 09:32