Overlay
samo uz slobodnu

Novi broj Stila donosi savjete za blagdane koji će se poprilično razlikovati od dosadašnjih: pandemiji usprkos, zabavite se, zablistajte i guštajte!

Piše Tea Sumić Miletić
18. prosinca 2020. - 11:36

Popisu razloga zbog kojih se veselite nadolazećem vikendu sad možete pridodati još jedan: u subotu, 19.12., vam uz Slobodnu Dalmaciju poklanjamo novi broj Stila! Naš magazin za kulturu življenja u prosinačkom izdanju donosi niz savjeta za predstojeće blagdane, po mnogočemu drugačije od svih dosadašnjih.

image
Shutterstock

U našoj Štoriji Eda Vujević je sasvim praktično i vrlo duhovito objasnila puno toga vezanog uz blagdanske navike koje ćemo ove godine morati malo modificirati, dok je Lenki Gospodnetić pripala zadaća sastavljanja antivodiča za božićne poklone. Da, antivodiča, jer ovo će, kao što spomenuh, biti sasvim drugačiji blagdani.

image
shutterstock 1572538249

Jelena Vrcelj i Marija Mlačić okrenule su se, međutim, budućnosti i istražile ekološki prihvatljivije alternative blagdanskih tradicija. Kad je već toliko toga izmijenjeno i modificirano, zamolila sam splitske chefove za recepte tradicionalnih sastojaka posloženih na novi način, a ja sam po istoj logici pronašla i nekoliko divnih prijedloga za kolače.

image
shutterstock 1263421831

No neke sam stvari ipak odlučila ostaviti u duhu tradicije: bez obzira na to gdje ćete provesti najsvečanije trenutke ovih blagdana, vjerujem da trebate izgledati najbolje moguće. Stoga su modni i beauty savjeti sastavljeni kao da je jedina maska koju ćete staviti na lice ona hidratantna.

Pročitajte i Ćakulu Jasenke Leskur Staničić s Ines Tričković, jazzericom koja itekako ima što za reći, a donosimo vam i zanimljive priče o fenomenima popularne kulture te cijeli pregršt kreativnih detalja za ukrašavanje doma, izradu ukrasa, kićenje bora i upotpunjavanje slavljeničke trpeze najukusnijim zalogajčićima.

Nadam se da ćete uživati u blagdanskom broju Stila barem onoliko koliko smo se mi zabavljali sastavljajući ga!

26. travanj 2024 10:17