Overlay
the last of us

Nova serija s HBO-a ruši rekorde gledanosti: uspjela je nadmašiti hitove koje smo svi obožavali, no jednu noviju ipak još nije

Piše Stil
18. siječnja 2023. - 17:11

Volite li zombije i apokaliptične, distopijske priče, obožavat ćete novi hit iz produkcije HBO-a. Na popularnom streaming servisu u nedjelju se počela prikazivati adaptacija videoigre The Last Of Us, s Pedrom Pascalom i Bellom Ramsey u glavnim ulogama. Nova serija ruši rekorde gledanosti - s preko 4,7 milijuna gledatelja nadmašila je kultnu seriju Carstvo poroka i postigla status druge najbolje premijere na toj platformi u posljednjih 13 godina.

Na prvom je mjestu još uvijek ‘Zmajeva kuća‘, s vjerojatno nedostižnih deset milijuna gledatelja, a u samom vrhu su hitovi poput ‘Igre prijestolja‘, ‘Pravog detektiva‘, ‘Westworlda‘, ‘Euforije‘ i ‘Černobila‘.

S obzirom na sjajne reakcije, The Last Of Us se ubrojio među (malobrojne) dobro ocijenjene adaptacije videoigara, iako je tim koji stoji iza serije priznao da neka poglavlja "uvelike odstupaju" od izvornog narativa igre.

Radnja serije utemeljena je na igrici za PlayStation, odvija se 20 godina nakon što je moderna civilizacija uništena. Joel, prekaljeni preživjeli, angažiran je da prokrijumčari Ellie, 14-godišnju djevojčicu, iz represivne karantene. Ono što počinje kao mali posao ubrzo postaje brutalna avantura u kojem se jedno mora osloniti na drugo da bi preživjeli putovanje postapokaliptičnim SAD-om u potrazi za lijekom protiv bolesti koja je pokosila stanovništvo. 

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

19. travanj 2024 03:10