Overlay
kako je iskoristiti

Napokon dobre vijesti iz nebeskih sfera: nakon pustih retrogradnih Merkura, obasut će nas dobra energija rijetkog planetarnog susreta koji počinje baš danas

Piše T.S.M.
Foto Depositphotos
12. travnja 2022. - 15:38

Nakon pustih upozorenja o retrogradnim planetima i drugim zlokobnim nebeskim pojavama, evo nam jedne dobre vijesti: upravo danas na nebu će se dogoditi jedan važan planetarni susret, kojeg zvjezdoznanci smatraju vrlo pozitivnim. Jupiter se susreće s Neptunom u znaku Riba, prvi put u posljednjih 166 godina. Posljednji put kad su se "trefili", sada već davne 2009. godine, razdoblje njihove konjukcije obilježili su završetak građanskog rata u Šri Lanki, ukidanje zabrane istospolnih brakova u Kaliforniji te ono što se u ostatku svijeta (jer kod nas sve kasni) smatralo okončanjem velike recesije 2007-2009.

Mnogi, stoga, vjeruju kako će nam spomenuta konjukcija donijeti razdoblje sreće i prosperiteta, kao i svojevrsno duhovno resetiranje. Jupiter i Neptun na nebu se susreću svakih 12 do 13 godina, a njihov susret, ako vjerujete u takve stvari, nama na Zemlji donosi poprilično pozitivnu energiju čije karakteristike variraju zavisno od toga u kojem se znaku ta dva planeta susretnu. Prošlog se to puta odigralo u Vodenjaku, ovog je puta "randevu" u Ribama.

Neki tumače da će aktualni susret Jupitera i Neptuna donijeti iste dobre vibracije kao prethodni i da se pozitivne vibracije osjećaju već sad, prvenstveno po pitanju okončanja pandemije ili bar njenog "fade-outa". U usporedbi s prethodnom konjukcijom za vrijeme koje je energija bila usredotočena na pitanja jednakosti i ljudskih prava, što je u skladu s Vodenjakom, ovoga bi puta trebala biti usmjerena na duhovni, kreativni i umjetnički uzlet, u skladu sa sanjivim, eteričnim i duhovnim kvalitetama Riba. Na osobnom planu to bi trebalo značiti da će nam biti lakše stupiti u dodir sa snovitim i kreativnim aspektima vlastite osobnosti, da ćemo se lakše povezati s tom svjetlošću u sebi, a zatim je izraziti na jedinstven, osoban i iscjeljujuć način. Barem tako predviđaju optimisti. A mi im, umorni od retrogradnih kuršlusa na nebu, rado vjerujemo.

Svima onima koji žele što bolje iskoristiti dobru energiju susreta Jupitera i Neptuna u Ribama, prenosimo savjete:tijekom ovog razdoblja, a posebno danas, provedite neko vrijeme u meditaciji, jogi, kreativnom pisanju ili bilo kojoj drugoj umjetničkoj potrazi te pronađite način da budete otvoreni prema vlastitoj unutarnjoj mudrosti, jer će Jupiter proširiti vašu sposobnost povezivanja s njom, a Neptun vam može omogućiti da pronađete način da je podijelite. 

30. travanj 2024 23:22