Overlay
remake za 5

Film koji jedva čekamo pogledati: Spielbergova verzija kultne priče o zabranjenoj ljubavi već slovi za mogućeg dobitnika Oscara, a tek stiže u kina

Piše Stil
Foto AFP
4. prosinca 2021. - 14:37

Jedan od filmova koji zasluženo nose epitet kultnog je Priča sa zapadne strane, jedan od najpoznatijih mjuzikla svih vremena. Ove godine navršava mu se 60 godina od premijere što se vrlo zgodno poklapa s izlaskom nove verzije te priče o zabranjenoj ljubavi, nadahnute Shakespeareovom dramom Romeo i Julija.

Verziju iz 1961. režirao je Stephen Sondheim, a radnja filma je smještena u New York i prati odnos dvoje mladih pripadnika zaraćenih bandi - Jesta, talijanskog porijekla i Sharksa, koji okupljaju potomke portorikanskih useljenika. Spielbergova verzija vjerna je po to pitanju originalu, pa ćemo tako i u remakeu gledati kako se zaljubljuju Tony (Ansel Elgort), najbolji prijatelj vođe Jetsa i Maria (Rachel Zegler), sestra vođe Sharksa te kako njihova veza utječe na ionako napet odnos dviju bandi.

Entertainment Weekly navodi kako je Spielberg ovim remakeom "uspio postići gotovo nemoguće" -  zadržati šarm originala, ostati vjeran vremenu u kojem se radnja zbiva, a pri tome novi film učiniti bližim novim generacijama - stoga ne čude šuškanja da bi se nova Priča sa zapadne strane mogla naći u konkurenciji za Oscara te ga, poput originala, i dobiti. 

Mi ovaj remake jedva čekamo pogledati...

Pratite Stil i na Instagramu!

20. travanj 2024 10:16