Overlay
Detektivski zadatak

Ako želite saznati kad počinje nova Netflixova serija Enola Holmes, misterij ćete morati riješiti sami: ovo su detalji nadolazećeg hita

Piše Stil
Foto AFP
18. kolovoza 2020. - 15:51

Netflix je na Twitteru objavio teaser za novu seriju u trajanju od samo 24 sekunde koji u opisu objave daje trag i emotikone detektivke, kao i povećala, očekujući od svojih pratitelja da i sami postanu istražitelji te otkriju datum kada će se serija početi prikazivati.

Na prvu se opis može učiniti kao greška, da je onome koji je objavio video mačka prešla preko tipkovnice jer ono što piše, alone loshme reeebtpms wnettyrhitd, naoko se čini posve besmisleno. Međutim kada se slova poslože otkrivamo da će se Enola Holmes početi prikazivati "September twenty third", dakle 23. rujna.

Novi Netflixov projekt pratit će 16-godišnju Enolu Holmes, mlađu sestru poznatog detektiva Sherlocka Holmesa koja nakon nestanka svoje majke, Helene Bonham Carter odlučuje preuzeti stvar u svoje ruke i pronaći je. U opisu serije piše da će pritom morati nadmudriti svoju braću koji je po majčinom nestanku žele otpraviti u internat za mlade dame, ali i razriješiti teoriju zavjere koja prati misterioznog Lorda.

Uloga Enole dodijeljena je Millie Bobby Brown, engleskoj glumici koja se proslavila kao Eleven u mega popularnoj seriji, također Netflixove produkcije, Stranger things. Za razliku od osamdesetih i telekineze, Millie će se sada morati snaći u 19. stoljeću i oslanjati se samo na domišljatost i intelekt jer više neće imati super moći.

Iako kratak, video ipak mnogo otkriva, među ostalim i koga ćemo osim majke i kćeri Holmes imati priliku gledati u seriji. Henry Cavill utjelovit će novog Sherlocka nakon uspješnih uloga Roberta Downeya Jr. u filmu i Benedicta Cumberbatcha u seriji, a Sam Claflin bit će drugi Holems brat, Mycroft. Osim njih sporedne uloge imaju i Fiona Shaw, Adeel Akhtar i Susie Wokoma. Svima njima, iz teasera je jasno, na usnama je samo jedno ime: Enola! 

18. travanj 2024 21:22