Overlay
Vrijeme za promjenu

Ako razmišljate o preuređenju spavaće sobe, nadahnite se scenografijama iz omiljenih serija: donosimo par ideja u obliku dobro poznatih interijera...

Piše Stil
Foto AFP
9. rujna 2020. - 10:39

Urediti životni prostor nije nimalo lak zadatak. Čini nam se da inspiracije u vidu one s društvenih mreža danas ima i viška, dok je, s druge strane, vremena i novca nekako sve manje.

U rijetkim situacijama pak, sve što vam treba je - ideja.

Kreativna rješenja ne moraju nužno biti ona ukalupljena pod hashtagom #roomsofinstagram, niti morate ono što vam se sviđa pronaći u jednom od trenutno popularnih stilova. A ako vam ni ponuda po salonima namještaja nije po volji, inspirirajte se omiljenim serijama.

Najdraži sitcomi i sapunice uz koje ste odrastali donose genijalnu retro inspiraciju, a u isto vrijeme izazivaju nostalgiju i pozitivne emocije iz mladih dana. Budući da mnogima upravo uređenje spavaće sobe predstavlja najveći problem, donosimo nekoliko ideja u obliku soba koje su vam, ne sumnjamo, dobro poznate...

1. Zlatne djevojke, soba Blanche Devereaux

Blanche Deereaux zasigurno je omiljena "Zlatna djevojka", ikona koja je to zaslužila svojim načinom odijevanja, brzim doskočicama i karakterom, ali i - smislom za uređenje spavaće sobe. Upravo je to najtraženiji pojam kad je Blanche u pitanju, jer je baš ona "lansirala" zidne tapete s egzotičnim zelenim lišćem koje danas viđamo svugdje.

Njena soba je upečatljiva, pomalo i kičasta, ali totalno ona. Ako vam se čini da ćete tapetama na čitavoj površini zida zagušiti sobu, odaberite samo onaj zid uz koji vam je naslonjeno uzglavlje. U modernoj varijanti, tapete sa zelenim lišćem izgledat će sjajno, naročito uparene s jednostavnijim namještajem.

2. Seks i Grad, soba Carrie Bradshow

Kad smo već kod kultnih serija, ne možemo zaobići "Seks i grad". Stančić Carrie Bradshaw, u kojemu je pisala kolumne, pušila cigarete na prozoru i udarala glavom u okvir vrata jer je (opet) pala na Facin šarm, postigao je toliku popularnost da je pokrenuo čitav jedan moderni "shabby chic" način uređenja stanova. A tu je njena spavaća soba, obogaćena knjigama, dizajnerskim cipelama i odjećom, djelovala kao oaza moderne i samostalne žene. 

3. Puna kuća, DJ-ina soba

Ne sumnjamo da ćemo naići i na neke, u nedostatku prikladnije riječi, "ne-ljubitelje" sitcoma koji je nedavno dobio i svoj nastavak. Naivna i rijetko smiješna, "Puna kuća" je, ipak, odgojila generacije, pa i razbila koji stereotip. Samohrani otac Danny odgajao je svoje kćeri u kući čije šarenilo i danas može inspirirati kad je u pitanju uređenje spavaćeg prostora za najmlađe. 

4. Dinastija, soba Alexis Carrington

Za sve željne glamura, predlažemo inspiraciju u obliku sobe Alexis Carrington. Ponekad su baršun, svila i luksuzna posteljina sve što vam treba kako biste se osjećali kao član neke kraljevske obitelji, a nisu naodmet ni starinski detalji koje ste sigurno zametnuli negdje po kući u želji da prostor učinite modernim. 

No i bakina kutija za nakit, prastaro obiteljsko ogledalo ili noćni ormarić mogu izgledati sjajno u kombinaciji s jednostavnošću ostatka prostora. E, da, i za potpuni ugođaj, nabavite svileni kućni ogrtač...

5. Tračerica, soba Blair Waldorf

Kad bolje razmislimo, soba mlade "Tračerice" Blair djeluje nam kao moderni zaokret na sobu iz "Dinastije". Tri su obavezna elementa koja ju čine - tamni zidovi (po mogućnosti modri), svilena posteljina i ormar pun dizajnerskih "krpica". Naravno da ovo zadnje možete i preskočiti...

18. travanj 2024 19:58