StoryEditorOCM
Više od sportaživotna raskrižja

Splićanin Neno odselio je na Kosovo, nedaleko Peći pokreće milijunski posao. Evo o čemu je riječ

Piše Slaven Alfirević
1. veljače 2024. - 19:57

Nedokučiva su sportska, konkretno nogometna raskrižja, tko bi rekao da je Splićanin preuzeo kormilo kosovskog drugoligaša Dardanije...

Radi se o Nenadu Gavriloviću, kojeg u nogometnim krugovima prije svega poznaju i radio je prije svega kao zastupnik igrača, osim što je tragao za mladim nogometašima, a sad nam se javio s Kosova da potvrdi glasine koje su kružile gradom pod Marjanom kako je preuzeo funkciju sportskog direktora, odnosno menadžera kluba Dardania iz mjesta Ćuška (Qyshke) nedaleko Peći!

Dardania je drugoligaš, ali bogate prošlosti i zaleđa. I u Švicarskoj ima klub Albanaca istog imena. Gavrilović je prihvatio ponudu kosovske Dardanije, a lani je preko Gavrilovića primjerice u redovima Splita igrao daroviti Boiken Shala koji je zaslužio i dobio nagradu Splitski dišpet kao najbolji igrač "crvenih" prošle sezone. Usput, sada Shala pauzira neko vrijeme zbog ozljede.

Uglavnom, Gavrilović je prihvatio ponudu da preuzme stručno kormilo Dardanije i pokuša je kroz godinu-dvije, koliko treba, plasirati u elitno društvo prvoligaša Kosova gdje sada ordiniraju poznatiji Ballkani, Drita, Dukagjini, Malisheva, Llapi..., ali i legendarne Prishtina i Liria koje smo upoznali iz doba zajedničkog suživota.

Rečeno - učinjeno i Gavrilović je odselio na Kosovo. Prvenstvo sedme republike bivše Jugoslavije nastavlja se krajem veljače, a mi ćemo tu i tamo pratiti kako ide avantura Splićanina koji je zagrizao krupan zalogaj, oduševljen s prijamom i bezrezervnom podrškom, te povjerenjem što mu pružaju srdačni domaćini, mnogi prijatelji Kosovari.

Dardania je osma u drugoj ligi Kosova od 16 klubova, očekujemo da krene naprijed, navijamo za našeg Splićanina Nenu, premda svjesni da to nije posao koji ide glatko preko noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:52