StoryEditorOCM
Više od sportatužna vijest

Preminula je supruga legendarnog trenera: bila mu je podrška skoro 60 godina, a zbog nje su ga šikanirali

Piše SPORT SD
6. listopada 2023. - 16:39

Engleski mediji objavili su da je supruga legendarnog Sir Alexa Fergusona, Cathy Ferguson, preminula u 84. godini života.

Dvojac je u braku bio dugih 57 godina, od 1966., a Sir Alex je upravo svoju suprugu uvijek navodio kao osobu na koju se oslanjao i koja ga je u velikoj mjeri i vodila kroz život.

Primjerice, Cathy je bila ta koja ga je 2002. odgovorila od odlaska u mirovinu, kada je legendarni trener ozbiljno razmišljao o njoj.

- Prvo, zdravlje ti je dobro. Drugo, ne želim te stalno po kući. I treće, ionako si premlad za mirovinu - rekla mu je tada Cathy.

Par se upoznao 1964., kada su oboje radili u tvornici pisaćih mašina u Glasgowu, a Sir Alex je posao kombinirao s igračkom karijerom. Vjenčali su se 1966. u matičnom uredu, a zanimljivo je da je ta činjenica odigrala veliku ulogu kasnije u njegovom životu. Naime, podjele na protestante i katolike u Glasgowu su i danas izražene, a to je pogotovo bio slučaj 60-ih godina prošlog stoljeća.

Sir Alex je dobrim igrama u dresu Dunfermlinea zaradio transfer u Rangerse, protestantski klub iz Glasgowa. S obzirom na to da je Cathy bila katolkinja čim je potpisao ugovor, jedan od klupskih direktora ga je upitao jesu li se vjenčali u kapeli. Sir Alex mu je rekao da nisu, već u matičnom uredu, na što mu je direktor odgovorio da je onda sve u redu.

Ferguson je godinama kasnije rekao da mu je žao što mu nije rekao da "odj**e" zbog tog pitanja.

- Iznevjerio sam sebe i iznevjerio sam svoju suprugu - rekao je legendarni trener, koji period u kojem je igrao za Rangerse pamti uglavnom po lošim stvarima, jer je trpio raznorazna šikaniranja zbog činjenice da je oženjen za katolkinju.

"Svi u Manchester Unitedu izražavaju našu iskrenu sućut Sir Alexu Fergusonu i njegovoj obitelji povodom smrti Lady Cathy, voljene supruge, majke, sestre, bake i prabake, i kule snage za Sir Alexa tijekom njegove karijere", priopćili su iz engleskog kluba na čijoj je klupi dugih 27 godina sjedio Sir Alex.

Sir Alex i Cathy zajedno imaju troje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 18:03