StoryEditorOCM
Više od sportaprijeti mu kazna

Oglasio se otac nogometaša koji je izazvao bijes Makedonaca i Srba: ‘Ponijele su ga emocije...‘

Piše Sport SD
22. lipnja 2024. - 21:45

Albanski reprezentativac Mirlind Daku izazvao je bijes u Sjevernoj Makedoniji i Srbiji nakon što je nakon remija s Hrvatskom otišao do tribine s albanskim navijačima, uzeo megafon i poveo navijanje. Pritom je vrijeđao Makedonce i Srbe.

UEFA je najavila istragu, a Daku se oglasio na društvenim mrežama, ali njegovo objašnjenje nije dobro sjelo Srbima, u njegovim riječima nisu vidjeli ispriku.

- Pozdrav svima. Najprije, želim se zahvaliti svima koji su nas podržali u dobrim i teškim trenucima tijekom Europskog prvenstva. Kao i svaki nogometaš u tim trenucima su emocije na drugom nivou. To se može razumjeti samo na terenu i teško je objasniti osjećaj igranja za nacionalni tim, za te sjajne navijače koji nam daju bezgraničnu ljubav. Naš prvi moto je ‘volimo Albaniju bez granica‘. Ako sam nekoga uvrijedio nakon utakmice s Hrvatskom, to je utjecaj te utakmice uzeo danak. Nastavit ću raditi s cijelom ekipom kako bismo stigli do naših snova. Oproštaj je muški i osjećam moralnu obavezu da to napravim za sve koji su povrijeđeni. S poštovanjem, Mirlind Daku, napisao je albanski reprezentativac.

Sada se oglasio i njegov otac Fehmi Daku, u razgovoru za ruske medije izjavio je:

- Mirlind je emotivna i eksplozivna osoba. Nije to učinio namjerno i već se ispričao. Ne vjerujem da će se oprostiti od Europskog prvenstva. Pogrešno je pozivati ​​na ubijanje Srba, moj sin će shvatiti da je napravio pogrešku. Znate kakvu podršku Mirlind ima u Hrvatskoj, Sloveniji i sada u Rusiji, svima je poznato njegovo ponašanje kao nogometaša. Ponijele su ga emocije, ne zaslužuje biti suspendiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 21:46