StoryEditorOCM
Više od sportalijepa priča

Gej nogometaš zaprosio svog partnera na stadionu kluba za koji igra: ‘Ovo nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima‘

Piše SPORT SD
14. ožujka 2024. - 15:56

Australski nogometaš Josh Cavallo (24) prije tri godine je na svom Instagramu objavio da je gej i tako postao prvi aktivni profesionalni nogometaš koji se "outao".

Cavallo je inače lijevi bek Adelaide Uniteda, a prilikom javne objave o svojoj seksualnoj orijentaciji, rekao je da je odrastao u strahu zbog toga, skrivajući to od svih te je dodao da samo želi igrati nogomet i imati jednak tretman kao i svi ostali.

Njegov potez ohrabrio je još neke nogometaše da se "outaju", a Cavallo je tri godine nakon objave zaprosio svog partnera, inače igrača australskog nogometa, Leightona Morrella. Prosidba se dogodila na terenu Adelaidea, a Cavallo je poručio:

"Ovu godinu započinjem sa svojim zaručnikom. Hvala Adelaideu što su mi pomogli s ovim iznenađenjem. Vaša beskrajna podrška mi puno znači. Stvorili ste siguran prostor u nogometu, što nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Ohrabrili ste me da svaki dan svog života živim autentično. Mislim da je ispravno što se ovo dogodilo na terenu, tamo gdje je sve počelo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:10