StoryEditorOCM
Vaterpolonakon drame u finalu

Izbornika Tucka nikad nismo vidjeli ovakvog, glas je pucao, suza u oku: ‘Pakao! Puno toga želim reći, ali ne smijem‘

Piše SPORT SD
16. siječnja 2024. - 21:44

Hrvatska je u finalu Europskog prvenstva izgubila od Španjolske rezultatom 10:11 u velikoj drami, a nakon utakmice vidno uznemiren i na rubu suza je bio i izbornik Ivica Tucak.

- Ne znam što reći. Pakao od sporta, pakao od svega. Kad izgubiš na ovakav način, ne znam što reći. Cijelu utakmicu smo igrali dobro, nemam što zamjeriti svojim dečkima. Ovaj gol se daje jednom u milijun godina. Zadnji puta ga je dao Milivoj Bebić na OI 1984. u Los Angelesu. Znam koji su razlozi poraza, ali ne smijem reći. Moram čestitati svojim momcima i Španjolskoj na sportskoj borbi. Falilo nam je malo sportske sreće i malo svega.

Nagradu za najboljeg vratara prvenstva je dobio Marko Bijač, ali nije ga to utješilo.

- Ne bih vruće glave ulazio sad u razloge poraza, je li to bilo zbog umora, ili čega. Čak 95 posto turnira smo odigrali na vrhunskom nivou, ta dva pada, protiv Crne Gore u Dubrovniku, te sad u Zagrebu protiv Španjolske u drugom dijelu zadnje četvrtine. Čestitam suigračima, ostvarili smo još jedan fantastičan rezultat za hrvatski vaterpolo. Možda u ovom trenutku nismo svjesni što smo sve napravili, i ponavljam, nema razloga za preveliku tugu. Bliži nam se Svjetsko prvenstvo u Dohi, koje je početkom idućeg mjeseca. Mislim kako ova reprezentacija može puno i tamo. Nije mi ovaj trofej na za najboljeg vratara nikakva utjeha. Ono čemu smo svi težili je da obranimo zlato iz Splita. Ovo je individualna nagrada.

Potom je na red došao Luka Lončar.

- Užasno nam je žao, ali mislim da smo se slomili fizički i u zadnjoj četvrtini nismo više napadali, nego smo se samo branili. Nismo u posljednjoj četvrtini bili na razini kao u prve tri. Idemo se odmoriti sad pa slijedi operacija Doha. Ostaje žal za zlatom, ostat će nam svima žal do kraja života. Bijač nas je spašavao, ali na kraju je procurilo. Kad odigraš ovako, mora negdje procuriti.

Dojmove je sažeo i Marko Bijač.

- Ne znam zašto smo izgubili agresivnost u napadu. Moramo sve analizirati da se to ne događa u budućnosti, 95% turnira smo odigrali na vrhunskom nivou, uz dva pada u četvrtoj četvrtini protiv Crne Gore i danas. Nema razloga za preveliku tugu, okrećemo se Svjetskom prvenstvu u Dohi. Mislim da ova reprezentacija može još puno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 13:38