StoryEditorOCM
VaterpoloČetvrtfinale LP

Liga prvaka u Poljudu: Jadran večeras ima revanš protiv Beograđana

Piše Iva Majić
24. travnja 2024. - 14:44

Nije prošlo ni punih dva tjedna od zadnjeg susreta Jadrana i Novog Beograda u Poljudu, a na istom mjestu opet će snage odmjeriti hrvatski i srpski prvak.

Doduše, večeras u 19 sati na programu je 4. kolo četvrtfinala Lige prvaka, dok se prošli susret igrao u sklopu završnice Premier Regionalne lige.

Kratko ponavljamo gradivo za sve one koji su pomislili; “kako opet igraju?”, ali možda je bolje ne spominjati puno zadnji okršaj jadranaša s viceprvakom Europe. Naime, trofej spomenute lige je otišao u vitrine u Beogradu, nakon što su gosti uvjerljivo slavili s 15:7. Jedan igrač opet je bio nerješiva zagonetka za domaću momčad. Zabio je sedam “komada”, dva iz peterca, a ostatak na sve moguće načine: kontra, pozicijski napad, igrač više. Pogađate, to je Španjolac Alvaro Granados Ortega. Ako je slučajno na tribinama poljudskog bazena bilo neutralnih gledatelja bar su mogli uživati u majstorijama sjajnog igrača, samo šteta što je uvijek u “krivoj” kapici.

image

Granados je u zadnje tri utakmice protiv Jadrana upisao čak 18 golova
AFP

Manan Vatsyayana/Afp

No, vratimo se Jadranu koji je nakon toga razbio Mladost u polufinalu Prvenstva Hrvatske. S lakoćom i bez neizvjesnosti su branitelji naslova došli do pobjede, a rezultat 15:5 govori dovoljno. Zagrebački sastav se dobro držao samo u početnih osam minuta, ali prevelika je razlika u kvaliteti i iskustvu ove dvije momčadi, jasno se to pokazalo i u bazenu.

Ipak je pod kapicama Jadrana pola hrvatske zlate reprezentacije iz Dohe, a uz to radi se u klubu koji se nalazi među najboljih osam u Europi. Istina da u ovom natjecanju jadranaši ne stoje najbolje i zadnji su na tablici u četvrtfinalnoj fazi bez osvojenih bodova. Pro Recco je s osam bodova očekivano prvi, slijedi Novi Beograd s jednim manje, dok je treći Marseille s tri boda, točnije jednom pobjedom i to protiv Splićana.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Što se tiče Final Four turnira na Malti u lipnju, na koji će ići po dva najbolja sastava iz svake grupe, on je za jadranaše u teoriji još dohvatljiv. S time da ne ovise sami o sebi i da do kraja četvrtfinala u kojem su preostala još tri kola moraju pobijediti sve, što uključuje i Novi Beograd večeras, zatim i Pro Recco u gostima, kao i Marseille. Motiva sigurno ima, bez obzira na težinu suparnika, ali sami igrači, kao i trener Jure Marelja naglasili su kojem klupskom natjecanju se daje prednost.

- Od kako smo se okupili, nama je glavni cilj Prvenstvo Hrvatske. Nadam se da ćemo se i kompletirati u cijelosti prema završnici - rekao je trener Marelja nakon završetka Regionalne lige.

Što se tiče zdravstvenog kartona splitske momčadi, on je dobar dio ove sezone bio u lošem stanju. No, sada se većina igrača, osim Luke Bukića vratila u bazen, pa do same završnice domaćeg prvenstva možda više neće biti nikoga od jadranaša na tribini za vrijeme utakmice. Ali zato je publika uvijek i više nego dobrodošla, a ako pak ne možete do Poljuda, prijenos je od 19 na Sportklub 4. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:45