StoryEditorOCM
Vaterpololiga prvaka

Još jedan Jadran danas igra važan susret: prvaci Hrvatske u Beogradu imaju prvu ‘meč-loptu‘

Piše Iva Majić
31. listopada 2023. - 11:19

Nakon tjedan dana pauze, klubovi se vraćaju najelitnijem natjecanju. Utorak i srijeda bit će u znaku 4. kola Lige prvaka, a što se tiče hrvatskih predstavnika, najprije će u bazen Jadran. No, ne onaj iz Ploča koji dočekuje Hajduk u kupu. Već Prvak Hrvatske koji gostuje danas u 20 sati kod Crvene Zvezde, te će pokušati iskoristiti svoju prvu "meč-loptu", odnosno prolazak skupine.

Za taj pothvat će im biti potrebna i pomoć Ferencvarosa koji gostuje kod Jadrana iz Herceg Novog. Naime, ako prvak Mađarske slavi u Trebinju, kao i momčad trenera Jure Marelje u Srbiji, tada će stvari u skupini C biti riješene dva kola prije kraja.

No, nećemo bodove prerano upisivati, jer nije Jadran tek tako pobijedio Zvezdu u Poljudu krajem rujna. Podsjetimo, domaćini su tada svladali goste tek u zadnjoj četvrtini (16:13). A bio je to prvi pravi ispit u ovoj sezoni za prvake Hrvatske, sada je određeno vrijeme prošlo, neki jaki susreti su odigrani, kako u ovom natjecanju, tako i u Regionalnoj ligi, pa su Splićani imali priliku uigrati se. Međutim, ništa se ne prepušta slučaju...

- Vrlo smo ozbiljno shvatili ne samo ovu utakmicu, već svaku. Ovo natjecanje zaslužuje maksimalnu ozbiljnost jer svatko može pobijediti svakoga. Imali smo protiv Zvezde tešku utakmicu u Splitu, a ne očekujem jednako tako ništa manje tešku i ovdje. Puna je mobilizacija - rekao je Marelja pa nastavio o kvalitetama domaće momčadi.

- To su njihovi centri, ali ne samo oni. Igraju, kako bi se reklo, vaterpolo "stare škole". Jako su dugo zajedno, uigrani, znaju se "u dušu". Lopta na 2 metra pri kraju napada, uigrani s igračem više. Baš su onako, interesantna momčad s nekoliko zanimljivih i vanjskih igrača. Od Vasića, preko Subotića, Gogova, ljevaka Milojevića. Sjajno pokriveni, nameću svoj stil igre, ali znamo i mi na to odgovoriti - zaključio je trener Jadrana.

Osim splitske momčadi, važan susret će sutra igrati i Jug koji u svojem Gružu u 19 sati dočekuje grčki Olympiacos. Dubrovčanima su bodovi imperativ ako planiraju zauzeti jedno od dva mjesta u grupi B koja vode u daljnju fazu natjecanja među najboljim momčadima Europe.

Obje utakmice možete pratiti na Sportklub HD kanalu, kao i na live-streamu LEN TV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:42