StoryEditorOCM
Tenispljušte čestitke

Uspjeh Marina Čilića odjeknuo je u sportskom svijetu, evo kako mu se naklonio i Novak Đoković

Piše Sport SD
25. rujna 2024. - 19:59

36-godišnji Marin Čilić se nakon višemjesečke stanke na najbolji mogući način vratio ATP turnirima. Na turniru u Hangzhouu je u finalu svladao domaćeg predstavnika Zhinzhena Zhanga 7-6 i 7-6. Kao 777. tenisač svijeta ispisao je povijest postavši osvajač nekog ATP turnira s najnižim rankingom ikad. 

image
-/Afp

Bio je to meč bez ijednog breaka. Oba tenisača suočila su se s dvije break-lopte, ali su ih spasili. Tie-breakovi su u konačnici odlučili pobjednika. Najbolji hrvatski tenisač tako je u 37. finalu osvojio svoj 21. naslov u karijeri, i to u trenutku kad je rijetko tko očekivao takav uspjeh, pa makar se radilo i o Grand Slam osvajaču (US OPEN 2014.).

Bravo Marine!

Čilić je nakon pobjede dobio čestitke sa svih strana teniskog svijeta. Javila se srebrna s Olimpijskih igara u Parizu Donna Vekić, hrvatski skijaš Filip Zubčić, a među onima koji su poslali čestitke, bio je i Novak Đoković. Srbijanski tenisač je na svom Instagram profilu objavio njegovu fotografiju s trofejem u rukama i opisom: "Bravo Careeeee!".

Čestitku Đokovića možete pogledati OVDJE.

Spomenuli smo Čilićev US OPEN 2014. Naime, Marin se prijavio i na ovotjedni turnir u Tokiju na kojem će ponovno igrati protiv domaćeg predstavnika, ovog puta Keija Nishikorija, svoje tadašnje žrtve koju je u velikom finalu svladao s uvjerljivih 6-3, 6-3 i 6-3.

image
Str/Nurphoto Via Afp
image
-/Afp
image
-/Afp
image
-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 20:00