StoryEditorOCM
Tenisdavis cup

Srbija je doživila debakl u Kraljevu, Nikola Pilić prokomentirao što ih čeka nakon odlaska Đokovića u mirovinu

Piše Sport SD
7. veljače 2024. - 07:21

Srpska Davis Cup reprezentacija prošlog je vikenda u Kraljevu doživjela pravi debakl u dvoboju protiv selekcije Slovačke.

Za Srbiju ovoga puta nije igrao najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a reprezentacija predvođena Miomirom Kecmanovićem, Dušanom Lajovićem, Laslom Đereom i Nikolom Ćaćićem nije uopće mogla parirati Slovacima - pišu Sportske novosti.

Izbornika Viktora Troickog i društvo u rujnu čeka razigravanje za opstanak u Svjetskoj skupini, baš kao i Hrvatsku kojoj se sličan poraz dogodio u Varaždinu protiv Belgije.

Poraze Hrvatske i Srbije prokomentirao je za Kurir proslavljeni hrvatski stručnjak Nikola Pilić.

- Što da kažem o dvoboju Srbije protiv Slovaka?! Katastrofa! Ali, niste samo vi uprskali, isto se dogodilo i Hrvatskoj. Čak i gore. Oni su izgubili od Belgijanaca koji nemaju nijednog tenisača u prvih 100. Gledao sam dvoboj protiv Slovačke. Izgubiti na takav način... Ne znam koja je riječ prikladna od one s početka - katastrofa - rekao je Nikola Pilić i prokomentirao što čeka srpski tenis nakon odlaska Đokovića u mirovinu.

image
AFP

- Nije to lako. Imali smo Dragana Džajića. Bio je vrhunski nogometaš. Ima li još takvih? Je li se pojavio netko sličan? Pa nije! Ili Cristiano Ronaldo. Kako će Portugalci naći zamjenu za njega. Neće. To je ozbiljna tema. Novak je čovjek koji se rađa svakih 100 godina, barem što se tiče sporta. Imao sam ga u svome naručju kada je imao 13 godina. Vidio sam tada nešto posebno u njemu. Kako bi rekli Nijemci, i tada je Novak imao "fokusirung". Ima nevjerojatan sportski IQ. Sličan i životni koeficijent inteligencije. Nešto slično imaju Rafa Nadal i Michael Jordan. Zato su oni među 10 najboljih sportaša na svijetu, s obzirom na sve parametre. Ne znam tko će ga naslijediti... Mali Hamad Međedović igra pristojan tenis, ali teško je vući bilo kakvu paralelu s Novakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 15:37