StoryEditorOCM
Tenisbravo

Splitska fešta u Istri, Baterijelo na nogama, Mili Poljičak osvojio je Umag: Nadam se još boljim predstavama

Piše Sport SD
14. srpnja 2024. - 15:52

Mili Poljičak pobjednik je turnira tenisača iz kalendara ITF World Tennis Toura koji se ovog tjedna igrao u Umagu! U finalu, odigranom na Grand Standu u Stella Marisu, u izjednačenom je dvoboju sa 7:5, 7:6 (3) svladao Nikolu Bašića, te tako izašao kao pobjednik u srazu dvojice hrvatskih tenisača.

Na taj je način Mili došao do već trećeg naslova na natjecanjima ovog ranga, potvrdivši ponovno odličnu formu s kojom je stigao u Umag. Tijekom prethodna dva tjedna igrao je u tuniškom Monastiru, gdje je jedan turnir osvojio, a na drugom je zaustavljen tek u finalu. Ove sezone na ITF World Tennis Touru ima već nekoliko odličnih rezultata, jer je osim spomenutih ostvario još tri plasman u finale i četiri polufinala. Još je impresivniji njegov niz od početka svibnja, odnosno turnira istog ranga u Osijeku gdje je zaredao 29 pobjeda i samo 6 poraza. S pobjedom u Umagu bit će blizu povratku među 500 najboljih na pojedinačnoj ATP listi, a time i mogućnosti da nadmaši svoj dosad najbolji plasman (462.).

Plasman dvojice hrvatskih igrača u polufinale najbolji je pokazatelj koliko su turniri ovog ranga bitni za razvoj hrvatskog tenisa, a Mili je ovom pobjedom sasvim zasluženo dobio i pozivnicu za Plava Laguna Croatia Open Umag.

- Još je jedan dobar tjedan iza mene, uzeo sam titulu i mislim da sam kroz cijeli tjedan držao dobru razinu. Mislim da je ovo dobra priprema za umaški ATP i želio bih se zahvaliti direktoru Plava Laguna Croatia Opena Umag na pozivnici. Nadam se da ću i tamo pružati još bolje predstave i da mogu iznenaditi -  izjavio je Mili Poljičak.

Bašiću je, pak, ovo bio prvi ulazak u finale, a posebnu težinu njegovu rezultatu daje činjenica da je u završnicu stigao kao kvalifikant. Inače, do finala su i jedan i drugi došli pobjedama protiv francuskih tenisača. Poljičak je tako u subotu izbacio prvog nositelja Corentina Denollyja (6:1, 6:4), a Bašić je bio uspješniji od osmog nositelja Louisa Tesse (3:6, 6:2, 6:3). Dakako, i Bašiću će ovaj rezultat donijeti značajan napredak na ATP listi, te će sa sadašnjeg 1308. pozicije skočiti za pedesetak mjesta.

- Pakleni turnir, ponajviše zbog vremena, no uspio sam se u glavi posložiti i gurati iz kola u kolo. S obzirom da sam u formi, prije turnira potajno sam se nadao četvrtfinalu, no kako je turnir odmicao, moje su ambicije bile sve veće. Unatoč porazu, jako sam zadovoljan kako sam odigrao - izjavio je Nikola Bašić, koji je odigrao nevjerojatan turnir, 3 kola kvalifikacija i još 5 kroz glavni ždrijeb, što mu je rezultat karijere.

ITF turnir u Umagu igrao se dva tjedna prije početka 34. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, također u Stella Marisu. Međutim, teniski program u Umagu bit će nastavljen i prije toga, već u ponedjeljak 15. srpnja, kad će započeti drugi dio serije Road to Umag by Podravka. Prvi dio održan je u Karlovcu, gdje su pozivnicu za glavni turnir parova izborili Karlo Kajin i Deni Žmak, a sada slijedi borba za pozivnicu za kvalifikacije pojedinačnog natjecanja na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open Umag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 02:29