StoryEditorOCM
Teniszasluženi ‘centi‘

Ivanišević je s Đokovićem osvojio ‘sve‘, ali i zaradio pravo bogatstvo: bio je ‘papreno‘ plaćen, uz milijunske bonuse

Piše I. M.
31. ožujka 2024. - 18:17

Novak Đoković i Goran Ivanišević su se razišli nakon šest godina plodonosnog rada i velikih uspjeha. Rastanak je bio prijateljski, prvi reket svijeta se uz dirljivu objavu oprostio od svog suradnika. "Goran je familija", tako nam je rekao Novak u Beogradu, a te tri riječi govore dovoljno koliko je cijenio Ivaniševića.

Još nije poznato tko će biti novi trener srpskog tenisača, a za početak Đoković trenira s Nenadom Zimonjićem, ali još nije potvrđeno hoće li nekadašnji izbornik Davis Cup reprezentacije Srbije zamijeniti Hrvata. Tko god to bude bio, nećemu biti lako, jer Novaku "ništa ne fali". Zajedno su usijane glave došle do devet Grand Slamova, sedam Mastersa i tko zna koliko tjedana provedenih na vrhu ATP ljestvice. Teško će biti samo ponoviti taj uspjeh, a tek nadmašiti...

image
Patrick Hamilton/Afp

Osim toga, mnoge svakako zanima i koliko je Ivanišević zaradio za vrijeme suradnje s Novakom. Cifra nije javno otkrivena, ali navodno je plaća Gorana iznosila između šest i deset tisuća eura tjedno, što je na godišnjoj razini i više nego dobra svota novca, između 300 i 500 tisuća eura.

Uz to dolaze i bonusi za osvajanje turnira, a špekuliralo se da je Ivanišević imao postotak zarade koji je navodno iznosio deset posto od onoga što je na terenu zaradio Novak. S obzirom na to da je samo prošle godine srpski tenisač prešao 10.000.000 eura dolara od turnira, to bi trebalo iznositi oko 1.000.000 dolara za Ivaniševića, odnosno oko 925 tisuća eura.

image
David Gray/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2024 01:22