StoryEditor
Tenisdubai

Dvoboj pun preokreta otišao je na stranu hrvatske tenisačice: sljedeća prepreka Petri Martić bit će njena ‘dobra mušterija‘

Piše Hina
18. veljače 2020. - 20:26
AFP/William West

Martić u Dubaiju u sljedećem kolu Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Dubaiju nakon što je u utorak pobijedila Tajvanku Su-Wei Hsieh (WTA - 40) sa 6-4, 6-3 poslije sat i 32 minute igre.  

U prvom setu obje tenisačice su često bile suočene sa gubitkom servisa, ali Petra Martić je bolje iskoristila svoje prilike. Posebno je bilo zanimljivo u desetom gemu kada je hrvatska tenisačica servirala za set. Uspjela je spasiti četiri break-lopte, ali i njena suparnica je bila žilava, te je četiri puta spasila set-lopte. Ipak, Martić je petu šansu uspjela realizirati.

Na početku drugog seta Tajvanka se je bolje snašla, prva je došla do breaka i vodstva 2-0. Martić se je brzo pribrala i dobija pet gemova zaredom. Kod vodstva 5-2 servirala je za meč, ali se je Su-Wei Hsieh izvukla. No, samo zakratko, jer je već u sljedećem gemu Martić okončala meč u svoju korist.

 U sljedećem kolu Martić ide na Čehinju Barboru Strycovu (WTA - 35), protiv koje vodi 3-1 u pobjedama.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 19:28