StoryEditorOCM
Strani nogometkoliko ima ‘keka‘?

Zlatko Dalić zarađuje 4109 eura dnevno, a sad je iscurio podatak o plaći Matjaža Keka; svi koji vide cifru su u šoku

Piše Sport SD
5. srpnja 2024. - 12:29

Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj završeno je za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju, no nedvojbeno je najbolji dojam ostavila zemlja koju smo kao djeca prepoznavali po skijanju i skijaškim skokovima.

Slovenija predvođena Matjažom Kekom ispala je od Portugala u osmini finala u šokantnom raspucavanju s ‘bijele‘ točke. Ostavili su odličan dojam, a Kek se još jednom potvrdio kao vrhunski stručnjak.

image

Zlatko Dalić

Ante Čizmić/Cropix

Keka je u Hajduk pokušavao dovesti sada već bivši predsjednik splitskog kluba Lukša Jakobušić, ali nije ga uspio ‘slomiti‘.

O plaćama izbornika Srbije i Hrvatske već se pisalo, a sada je u javnost dospio i podatak o primanjima slovenskog izbornika i cifra je to koja će mnoge iznenaditi.

Dragan Stojković, izbornik Srbije, je prije puta na Europsko nogometno prvenstvo produljio ugovor s Nogometnim savezom Srbije do 2026. godine. Piksi je 2021. godine preuzeo reprezentaciju Srbije s kojom se plasirao na Svjetsko prvenstvo 2022. i Europsko prvenstvo 2024. Prema Finance Footballu, Stojkovićeva godišnja plaća iznosi 1.400.000 eura. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić zarađuje sto tisuća eura više (1.500.000) od njega, piše srpski Forbes.

image

Dragan Stojković

Odd Andersen/Afp

Matjaž Kek vodio je slovensku reprezentaciju u Njemačkoj koja je pobrala simpatije sportske javnosti. Momčad kojoj je za tako malo izmaklo četvrtfinale, a čiji je vratar obranio jedanaesterac Ronaldu i do suza rasplakao jednog od najboljih nogometaša proteklih desetljeća, prikazala je vrhunsku igru.

- Kada izgubite na jedanaesterce protiv reprezentacije kao što je Portugal, postoji žaljenje. Ali porazi se ne slave. Ponosan sam na vođenje momaka s karakterom. Nismo imali sreće na ovom turniru, što su neke druge reprezentacije imale - rekao je nakon utakmice protiv Portugala Kek koji će zahvaljujući postignutim rezultatima ostati zapamćen kao najuspješniji izbornik Slovenije dosad.

Njegova godišnja plaća daleko je od onih trenera iz Hrvatske i Srbije i iznosi 300.000 eura.

Kada je u pitanju reprezentacija Bosne i Hercegovine, plaće selektora nisu se mijenjale već nekoliko ciklusa.

- Plaća trenera kreće se između 15.000 i 20.000 eura mjesečno - rekao je za Forbes BiH Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 12:30