StoryEditorOCM
Strani nogometvelika konkurencija

Trener Reala otkrio kakve planove ima za Modrića: ‘Razgovaram s njim o tome, morao je izdržati...‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
16. rujna 2023. - 15:44
Real Madrid‘s Croatian midfielder Luka Modric (L) speaks with Real Madrid‘s Italian coach Carlo Ancelotti at half-time during the Spanish Super Cup final football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the King Fahd International Stadium in Riyadh, Saudi Arabia, on January 15, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE/AFP)Giuseppe Cacace/Afp

Real Madrid u nedjelju na obnovljenom Bernabeuu dočekuje Real Sociedad.

- Reprezentativci su se vratili u dobrom stanju, s većom željom i entuzijazmom. Zabijali su golove i igrali dobre utakmice - rekao je Realov trener Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare - pišu Sportske novosti.

Dakako, hrvatske ljubitelje nogometa uvijek zanima sve u vezi s Lukom Modrićem, a ni ovaj put nije izostalo pitanje o kapetanu Vatrenih koji je nedavno navršio 38 godina.

- Kad je Luka produljio ugovor bio je oduševljen, potom je promijenio ulogu, ali kad se vrate te utakmice imat će opet glavnu ulogu. Razgovaram s njim o tome, morao je izdržati malo dulje jer sam davao više prilika mlađim igračima. U momčadi je velika konkurencija, ali znam čime može pridonijeti i to će učiniti i ove sezone, čak i ako to bude u manjoj minutaži - komentirao je talijanski stručnjak.

Jude Bellingham je ljetos stigao iz Borussije Dortmund u transferu vrijednom 103 milijuna eura.

- Njega se vrednuje po onome što napravi na terenu, i ide mu dobro. Nisam iznenađen, on je jako usredotočen, i ne gubi glavu. Vidjeli smo da je u Dortmundu bio opasan za suparnički gol, ali ne znam koliko golova može zabiti ove sezone.

Vinicius Junior je i dalje izvan stroja zbog ozljede.

- On se dobro oporavlja, no ne znam točno kad će se vratiti, ne želimo ništa forsirati. Sljedećeg tjedna radit će i neke vježbe s momčadi.

Kako je Vinicius doživio to što nije bio u konkurenciji za nagradu The Best?

- Plakao je tri ili četiri sata - ironično je odgovorio Ancelotti.

Pitali su ga novinari i o težini koju sa sobom nosi Realov dres.

- Igrač s osobnošću pati manje od drugih. Ključ je u karakteru, prije nego i kvaliteti, stoga ne bih rekao da je ovaj dres težak.

Na koje igrače Real Sociedada valja obratiti pozornost?

- Kubo igra jako dobro, puno je napredovao - zaključio je trener Reala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 07:40