Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Strani nogometnije impresioniran

Talijani luduju nakon uvjerljive pobjede, a Gasprerini ih ‘hladi‘: Mi smo momčad koja kreira mnoštvo prilika, ali moramo više zabijati

Piše SN
20. veljače 2020. - 00:00
AFP/Vincenzo Pinto

Nakon velike pobjede Atalante protiv Valencije rezultatom 4:1, Talijani su 'ludi' prenose Sportske novosti

Naravno, od slavlja i sve sile pozitivnih komentara na njihovu izvedbu na San Siru. Iako je bilo i onih nezadovoljnih, pa smo tako mogli vidjeti vratara Atalante Gollinija kako prijekorno upozorava neke svoje suigrače na propuste u fazi obrane kroz završnicu susreta, rezultatski mogu biti jako zadovoljni. To je nakon utakmice u mix-zoni stadiona u Milanu potvrdio i trener Gian Piero Gasperini.

- S jedne strane vrlo smo zadovoljni jer bismo odmah potpisali ovakav ishod utakmice. Ali, s druge strane jako žalimo zbog tog primljenog gola. Mišljenja sam da je trebalo ostati 4:0 za nas. Točnije, sami smo si krivi zbog primljenog gola, i to nije bila jedina situacija u kojoj smo mogli inkasirati večeras - bio je iskren Gasperini.

U posljednjih 20 minuta Valencia je stisla i vrlo lako mogla dodatno smanjiti njihovu prednost.

- Ako mislimo proći u četvrtfinale, to se ne smije događati. Moramo i u gostima igrati kao ovdje, mi smo momčad koja kreira mnoštvo prilika, ali moramo više zabijati. Mi smo za razliku od Valencije večeras svoja četiri gola iskreirali, oni su iskoristili jedan naš poklon - rekao je Gasperini.

Za kraj rekao je nešto o izgledima na Mestalli:

- To je fantastičan stadion i jedan rani pogodak mogao bi sve preokrenuti. Zato moramo biti oprezni i precizni u tim našim dodavanjima posebno na početku, jer oni će od prvog sučevog zvižduka jurnuti svim silama. Sada ne slavim, neće ni moji igrači, to želimo nakon uzvrata - zaključio je Gasperini.

Javio se nakon susreta novinarima i trener Valencije, Albert Celades:

- Pripremit ćemo se za taj uzvrat najbolje što možemo i znamo. Rezultat nije pravi pokazatelj događaja na terenu. Rezultat jest težak, ali nije nedohvatljiv. Nije pretjerano reći da smo i mi mogli zabiti tri ili četiri gola - rekao je u svojoj zanimljivoj izjavi.

#ATALANTA, LIGA PRVAKA

Izdvojeno