StoryEditorOCM
Strani nogometotvoreni rat

Štimac mora na sud!? Pljušte optužbe: ‘Lagali su mi, taj čovjek je populist, zanimaju ga samo klikovi...‘

Piše Marko Crnjak/SN
21. lipnja 2024. - 15:30

Početkom tjedna Igor Štimac otpušten je s mjesta izbornika nogometne reprezentacije Indije. Poraz od Katara (1:2) sredinom lipnja slomio je sve indijske nade u plasman na Svjetsko prvenstvo, zato je Štimac postao bivši. Međutim, kako prenosi indijski portal News live, rastanak ne prolazi u lijepom tonu, pišu Sportske novosti.

Osim što spomenuti medij navodi da se "Štimac kaje što nije ranije napustio reprezentaciju Indije", spor je nastao oko odštete. Štimac je ostao iznenađen kad mu je u ponedjeljak uručen otkazni ugovor, mislio je da će ostati izbornik do kraja lipnja i u više navrata naveo da Indijska nogometna federacija (AIFF) nije ispunila dogovore i obećanja.

- Među nama nije bilo povjerenja, ali ostao sam na funkciji jer nisam želio izdati svoje dečke pa nisam otišao iako sam trebao otići nakon finala prvenstva Južne Azije 2023. godine. Nisam trebao vjerovati ljudima koji vode AIFF, lagali su, prodavali priču o velikim snovima, ali nisu ispunili obećanja. Moja je pogreška što sam im vjerovao - kazao je Štimac.

image
AFP

Hrvatski trener AIFF-u je odgovorio na otkaz i e-mail porukom, a kaže da "predsjednik Saveza misli samo o tome koliko će klikova dobiti na društvenim mrežama".

- Što prije Kalyan Chaubey napusti AIFF, to bolje za indijski nogomet. On je populist i zanima ga samo slikanje s utjecajnim nogometnim ljudima, nema nikakvu političku moć i nitko ga ne poznaje na ulicama. Nisam imao nikakav odnos s Kaylanom.

image
AFP

Štimac smatra da mu je otkaz u reprezentaciji Indije narušio ugled i više ne planira surađivati s AIFF-om, a zbog odštete će možda završiti i među sudskim klupama.

- Moj odvjetnik je krenuo u istragu. Pričekat ću 10 dana prije podnošenja žalbe, AIFF je vjerojatno u panici i traži pomoć od marketinških partnera da kompenziraju novac koji ja trebam dobiti za puni staž, dakle do lipnja 2026. godine - kazao je Štimac nakon što je odbio odštetu u vidu tri mjesečne plaće.

image
AFP

- Rekao sam im da mi daju vremena do kraja lipnja ove godine jer imam pregovore oko dviju potencijalnih ponuda. Kada bih dobio posao, oni mi ne bi morali plaćati nikakvu naknadu, ali ipak su me otpustili već sljedećeg dana. Novi trener će imati iste probleme i sve dok se AIFF ne promijeni, indijski nogomet ostat će u zatvoru - završno je poručio Štimac.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 15:32