StoryEditorOCM

Srbija srušena u Njemačkoj: gol Bellinghama donio Engleskoj pobjedu

Piše SPORT SD
16. lipnja 2024. - 23:01

U dvoboju 1. kola skupine C EURA u Gelsenkirchenu su nogometaši Engleske svladali Srbiju s 1-0 (1-0).

Pobjednički pogodak za Engleze dao je Jude Bellingham (13).

Englezi su se u prvom poluvremenu nametnuli kao dominantna snaga i jedan od favorita za naslov, dok su se Srbi ponajviše branili i izgledali defenzivno. No, u drugom dijelu Englezi su energetski pali i postavili dosta upitnika oko nastavka EURA, a Srbi su hrabrijom igrom izgledali kao bolji suparnik u drugom poluvremenu, no nisu uspjeli zabiti.

U prvih 13 minuta igre Srbi gotovo da nisu taknuli loptu, a Englezi su već poveli. Kyle Walker je dubinskom loptom pronašao Bukayo Saku, koji je s desne strane centrirao u šesnaesterac, a tamo je loptu dočekao natrčali Jude Bellingham i zabio glavom. Pokazalo se da je to bio jedini pogodak u ovoj najlošijoj utakmici dosadašnjeg dijela EURA.

U 20. minuti pogreškom Arnolda u šansi se posve neočekivano našao Aleksandar Mitrović, ali je pucao isprve i poslao loptu pored vrata. Uzvratio je Walker u 26. minuti, čiji je prodor i opasno ubacivanje ostalo nemoguća misija za Harry Kanea i Phila Fodena.

Umjesto atraktivnih akcija, većina prvog dijela prošla je u grubljoj igri, pogotovu srpskih nogometaša, koji su napravili barem četiri teška prekršaja nad Bellinghamom.

U drugom dijelu Srbija je zaigrala puno ofenzivnije ulaskom Luke Jovića, Dušana Tadića i Filipa Mladenovića, pa su igrači Dragana Stojkovića preuzeli inicijativu ali bez šansi ili opasnih udaraca na gol.  Englezi su izgledali umorniji u drugom dijelu, pogotovu Bellingham, a prvu šansu imali su tek u 77. mihuti. Ubačaj Jarroda Bowena u petercu je dočekao Kane, ali njegov šut glavom odsjeda na gredi. 

U 82. minuti najveća šansa Srbije dotad - Dušan Vlahović puca s 18 metara, ali vratar Jordan Pickford je bio spreman.

Ranije su u ovoj skupini Danska i Slovenija odigrali 1-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 09:35