StoryEditorOCM
Strani nogometsjajna predstava

Španjolci oduševljeni mladim Hrvatom: ‘Modrić je iz prve ruke gledao svog nasljednika‘

Piše SN
15. rujna 2024. - 09:53

Real Madrid je na gostovanju kod Real Sociedada teškom mukom došao do 2:0 pobjede. Sociedad je imao pregršt prilika, a gosti su s dva gola iz kaznenih udaraca stigli do važne pobjede u borbi za naslov s Barcelonom. Kaznene udarce su realizirali Vinicius i Mbappé.

Na terenu su kroz veći dio susreta bila dva Hrvata. Luka Sučić je za domaćine igrao do 75. minute te se pokazao u odličnom svjetlu, dok je Luka Modrić za Real odigrao cijeli susret - pišu Sportske novosti.

Sučić je pružio sjajnu predstavu te je bio jedan od najboljih pojedinaca svoje momčadi. Samo nesrećom se Sučić nije upisao u strijelce jer je pri rezultatu 0:0 dva puta zatresao okvir gola. Prvo je u 25. minuti dalekometnim projektilom pogodio prečku, da bi u prvoj minuti drugog dijela nakon duplog pasa s Umarom Sadiqom zatresao stativu gola Courtoisa, koji je već bio svladan.

Takva partija nije prošla nezapaženo te su španjolski mediji nahvalili mladog Hrvata. Tu se posebno ističe Marca, koja je za Sučića napisala da se iz svakog njegovog dodira s loptom primijeti o kakvom se igraču radi. Sučić je oduševio i Eldes Marque, koji piše da je Modrić iz prve ruke gledao svog nasljednika u reprezentaciji.

S druge strane, Modrić nije dobio pretjerane hvalospjeve za svoju prezentaciju. Marca mu je dala ocjenu pet (od deset) te napisala:

"Luka je u prvom poluvremenu bio dobar partner Ardi Güleru u veznom redu. Pomagao je u obrani i u napadu. U drugom dijelu je bio spor u nekoliko akcija i mogao je nastati problem. Dobio je žuti jer je nagazio na protivničkog igrača Aramburu"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 09:53