StoryEditorOCM
Strani nogomettraže šansu

Slovaci ne dolaze s bijelom zastavom na Poljud: ‘Hajduk je s Perišićem jako dobar, ali i bez njega su moćna momčad‘

Piše R. R.
14. kolovoza 2024. - 19:56

Trener Ružomberoka Ondrej Smetana je nakon prvog dvoboja istakao kako je pomalo i razočaran igrom Hajduka, ostao mu je žal zbog činjenice da su možda i mogli više od utakmice bez golova. No za prolivenim mlijekom se ne treba plakati, slovačku momčad čeka uzvrat na Poljudu i potpuno nova priča. 

U nju Ružomberok ulazi osokoljen domaćom pobjedom nad Trenčinom, atmosfera je u njihovim redovima sigurno pozitivnija. Uz o dobro su skautirali Hajduk, znaju odakle im dolaze najveće prijetnje.  

Prilično je neobično da gosti iz Slovačke neće imati klasični trening pred susret, doći će, odraditi tek mali dio protokola. O  svemu tome su slovačkim novinarima pričali prije odlaska prema Splitu.

- Ispunili smo jedan dio naših ciljeva, želja nam je bila da imamo aktivan rezultat pred uzvrat s Hajdukom. Za nas je dobar, ali ništa ne jamči, bit će ovo zahtjevna utakmica, ali atmosfera j jako dobro i to je ono s čim dolazimo u Split

image
Hakan Burak Altunoz/Anadolu Via AFP

Ovaj put ste odlučili promijeniti program kod gostovanja, zadnji trening ste odradili kući, ne kao što je bilo protiv Tobola i Trabzona kada ste se odlučili bolje upoznat s terenom. 

- Prije svakog gostovanja smo zajedno odlučivali što bi bilo najbolje za momčad. Nije ovo neko posebno rješenje na koje nismo navikli. Imamo čarter let, dolazimo večer prije na dvoboj, kao i Hajduk kada je dolazio kod nas. Nama je bilo važnije kući odraditi kvalitetan trening, riješiti neke stvari i to smo odradili u miru. Pogledat ćemo stadion, vidjeti onako što bi nas moglo očekivati. Puno je bolja bila ova opcija nego navečer trenirati – kaže trener Ondrej Smetana i dodaje

- Osobno ne vidim nikakav problem, pripremu za susret smo odradili, igrači će nakon večere imati svoj mir, svoj prostor, po meni ovaj način ima svoje velike prednosti. 

Možete li ovaj dvoboj nazvati i utakmicom godine za vašu momčad? 

Teško da bi mogli tako definirati ovu utakmicu, jako je važna, ali ne i presudna. Još od prošle sezone, proljetnog dijela, dok smo se borili za plasman stalno su se događali neki preokreti. Nizale su se važne utakmice i zahvaljujući radu cijele momčadi i rezultatima smo tu gdje jesmo.  Bilo je nekoliko jako važnih utakmica, a ovaj nastup smo zaslužili upravo zbog toga što smo tada odigrali odlično. Moramo to cijeniti, ovom susretu treba pristupiti maksimalno odgovorno i napraviti sve da prođemo dalje – kaže Smetana. 

image
Hakan Burak Altunoz/Anadolu Via AFP

Jesu li do Vas došle informacije oko problema koje ima Hajduk, odlazak Perišića?

To su stvari kojima se uopće ne bavimo. Gledamo sam sebe, našu igru, koncentriramo se na stvari na koje možemo utjecati kako bi bili bolji. Imamo mi i druge informacije iz Hrvatske koje su došle do nas i nije sve baš to ono kako se piše. Uvjeren sam da sve to neće utjecati na igru moje momčadi. Zapravo i nije to neka tema oko koje moramo gubiti vrijeme, sigurno da je Hajduk s Perišićem jako dobar, ali i bez njega to je momčad za respekt. I to će se vidjeti i na travnjaku, zbog toga moramo biti najbolji što možemo kako bi izborili prolazak. 

Jeste li vježbali izvođenje jedanaesteraca, postoji i ta mogućnost ako opet bude neodlučeno?

Jesmo, pripremili smo se na nekoliko mogućih situacija, a i to je jedna od takvih. Nije bilo baš previše vremena za pucanje penala, ali to je dio trenažnog procesa kojem smo posvetili dovoljno vremena kako bi bili spremni i na tu mogućnost - kazao je Smetana.

image
Hakan Burak Altunoz/Anadolu Via AFP

Umjesto kapetana Martina Chriena ovaj put je slovačkim novinarima na raspolaganju bio napadač Jan Hladik.

- Dobro smo pripremljeni i jedva čekamo početak susreta, znamo što nas očekuje, pun stadion, vruća atmosfera i to nas može dodatno motivirati – kao je Hladik i dodao: 

- Moramo biti organizirani u obrani, čvrsti i ne ostavljati prostor suparniku. Bit će prostora i za nas naprijed, očekujemo da će Hajduk napadati pa bi mogli imati prilike iz kontri. Uostalom na svim dosadašnjim europskim gostovanjima smo stvarali prilike, treba samo biti strpljiv, čekati svoju šansu i zabiti gol. Zbog toga igramo, treba dati gol više i izboriti prolaz u play-off rundu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 02:42