StoryEditorOCM
Strani nogometkritike za prvaka

Nakon šoka na Euru: ‘Dugo nisam vidio jadniju Italiju, sad mi je još teže‘; ‘Volio bih da ovo vidi Zlatko Dalić...‘

Piše SN
29. lipnja 2024. - 21:08

Švicarska je 2:0 pobjedom protiv Italije postala prvi četvrfinalist Europskog prvenstva. Golove vrijedne prolaska postigli su Remo Freuler i Ruben Vargas. Lošu predstavu Italije su nakon utakmice u HRT-ovoj emisiji "Euro 2024" komentirali njihovi stručni sukomentatori Tomislav IvkovićVedran Ješe i novinar Sportskih novosti koji je trenutno i u ulozi analitičara Europskog prvenstva za HRT Robert Matteoni.

- Dugo nisam vidio jadniju, bespomoćniju Italiju. Sad mi je još teže zbog utakmice Hrvatske i Italije. Talijani nisu mogli ništa. Švicarski vezni red je toliko dobar i inteligentan da olakšavaju svima. Oni nemaju ekstra klasu, ali su toliko uigrani. Talijani su izgledali kao da imaju regeneracijski trening. Ovo će Talijanima zauvijek ostati lekcija kako ne igrati nogomet. Čini mi se da su potcijenili Švicarce - započeo je Ivković.

Švicarci su taktički nadmudrili Talijane. Gađali su rupe koje Talijane nisu branili. Talijani su obrambeno grozno stajali što je neuobičajeno za njih. Izgledali su kao razbijena vojska. Danas je presudila momčadska igra Švicarske - poručio je Ješe

- Volio bih da Zlatko Dalić sutra vidi reakcije talijanskih medija kako će napasti Luciana Spalletija. Već nakon utakmice s Hrvatskom je bio pod povećalom, a sada će biti još gore. Talijani sada nemaju niti talenta, niti dobru obranu i to se vidjelo danas - zaključio je novinar Sportskih novosti Matteoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 21:08