StoryEditorOCM
Strani nogometČudom se čude

‘Krvnik‘ Vatrenih potjeran s Eura! Više neće suditi, ali ne zbog ‘famoznih‘ osam minuta nadoknade; Otkriven pravi razlog

Piše I. R.
29. lipnja 2024. - 13:24

Nizozemski sudac Danny Makkelie više neće suditi na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Odlučila je tako UEFA, a utakmica Hrvatske i Italije za njega je bila posljednja na ovoj europskoj smotri. Vatreni su remizirali s Azzurima 1:1. Poveli su u 55. minuti pogotkom Luke Modrića koji je samo minutu ranije promašio kazneni udarac.

Tribine su bile u euforiji sve do posljednje minute, odnosno osme koju je dodao Makkelie kada je Mattia Zaccagni pogodio za 1:1. Hrvatskoj je trebala pobjeda za prolazak, a remijem i daljnjim raspletom u drugim skupinama ostali su bez šanse za plasman u ‘knockout‘ fazu natjecanja.

image
AFP

Bijesni su bili naši na nizozemskog suca. Svima je neshvatljivo bilo osam minuta sudačke nadoknade. ‘Gdje ih je samo našao‘, moglo se čudi u gotovo svakoj izjavi nakon susreta. Međutim, nije to ‘krimen‘ zbog kojeg ga je UEFA poslala kući. Kako piše talijanski Corriere dello Sport, glavni razlog zbog kojeg je Makkelie poslan na hlađenje je događaj iz drugog poluvremena.

image
AFP

Tko je Danny Makkelie? Policijski inspektor i miljenik Pierluigija Colline neke stvari teško će objasniti...

Kraj za nizozemskog suca! UEFA ga šalje kući nakon utakmice Hrvatske i Italije

U 52. minuti Andrej Kramarić je pucao na Donnarummin gol, a lopta je u ruku pogodila Davidea Frattesija. Makkelie je bio dobro pozicioniran i činilo se kako je jasno vidio što se točno dogodilo. No, prije nego što je pokazao na bijelu točku odlučio je konzultirati VAR. Baš to mu zamjera UEFA-in šef sudaca Talijan Roberto Rosetti koji kaže kako je to bila „savršena intervencija VAR-a”. No, više se preferira da su suci samostalno vide takve situacije i donesu odluke kada imaju odličnu poziciju kakvu je imao nizozemski arbitar.

image
AFP

Nizozemski Voetbal International čudom se čudi nakon ovakve odluke.

- Njegovi kolege suci ne mogu vjerovati da su ga poslali kući. Možda se nije očekivalo da će suditi finale Eura, ali sigurno je da dijeli pravdu na još nekim utakmicama knockout faze s obzirom na to kako je sudio u grupnoj fazi – kažu Nizozemci.

image
AFP
image
AFP
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 13:24