StoryEditorOCM
Strani nogometraskinut ugovor

Indijcima je bilo dosta Štimca, evo kolika ga otpremnina čeka nakon otkaza

Piše Sport SD
18. lipnja 2024. - 08:26

Igor Štimac dobio je otkaz jučer, visoki dužnosnici indijskog nogometa odlučili su da hrvatski trener više neće biti više izbornik. 

- Imajući na umu razočaravajući ishod kvalifikacijske kampanje seniorske muške reprezentacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2026., članovi su se jednoglasno složili da bi novi glavni trener bio najbolja pozicija da povede momčad naprijed. Sastanak je zadužio vršitelja dužnosti glavnog tajnika Satyanarayana da obavijesti dosadašnjeg glavnog trenera Igora Štimca o odluci o prekidu njegovog angažmana. Sukladno gore navedenom, Tajništvo AIFF-a izdalo je obavijest o raskidu g. Štimcu i on se razrješuje svojih obveza s trenutnim učinkom. AIFF zahvaljuje gospodinu Štimcu na njegovoj službi u reprezentaciji i želi mu puno uspjeha u budućim nastojanjima – priopćili su na službenim stranicama Indijskog nogometnog saveza.

Brutalne reakcije u Indiji nakon što su saznali odluku o Igoru Štimcu, nakon ‘zoom sastanka‘ sve je poznato

Štimac je vodio selekcije Indije u 58 utakmica od svibnja 2019. godine, a s njima je uspio osvojiti dva prvenstva Južne Azije. Bio mu je ovo drugi izbornički posao nakon onog s Hrvatskom, a dosad je kao trener radio još u Zagrebu, Zadru te Sepahanu i Al-Shahaniji.

image
AFP

Štimac je imao ugovor do 2026. godine, a indijski mediji javljaju da će nakon otkaza dobiti otpremninu. Spominje se iznos od oko 360 tisuća američkih dolara, Savez je Štimcu ponudio iznos od tri mjesečne plaće kao kompenzaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 08:30