StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Guardiola rastresen, Ancelotti skroman: ‘Ovo je jedini način na koji možeš doći na Etihad i pobijediti‘

Piše Vito Tomas/SN
18. travnja 2024. - 07:33

Real Madrid slavio je nakon velike drame protiv Manchester Cityja i plasirao s eu polufinale najprestižnijeg nogometnog natjecanja. U regularnom dijelu utakmice zabili su Rodrygo (12.) i Kevin De Bruyne (76.), dok u produžecima nismo vidjeli pogotke - pišu Sportske novosti.

O konačnom pobjedniku tako su odlučivali jedanaesterci, a u raspucavanju s bijele točke udarce su promašili Bernardo Silva i Mateo Kovačić i za City te Luka Modrić za Real. Pobjednički jedanaesterac sigurno je poentirao Antonio Rudiger za veliko slavlje navijača Kraljeva na Etihadu.

Unatoč pobjedi Real je odigrao utakmicu atipičnu sebi, veliku većinu susret bili su podređeni Cityju i gledali smo okupaciju njihovog šesnaesterca. Međutim, pokazalo se da i obrana može, s pozitivnim ishodom, odlučiti susret u korist Reala, a to je pohvalio Nacho Fernandez, jedan od madridskih veterana.

image
AFP

- Nismo navikli tako patiti. Obično smo mi ti koji tako stavljamo momčadi pod koš. Ali jedina stvar koja je bila važna, cijelu noć, bila je da mi osiguramo polufinale. Pokazali smo drugu stranu sebe; pokazali smo da se znamo braniti duboko i pobjeđivati - rekao je Nacho.

Jedan od heroja Kraljeva, sukladno tome, bio je vratar Andrij Lunin. 25-godišnji Ukrajinac pružio je sjajnu predstavu, skupio je osam obrana i odisao sigurnošću tijekom cijelog susreta.

- Postoje utakmice u kojima ne možete imati loptu i dokazati da ste ‘bolja momčad‘, kada apsolutno znate da ćete morati patiti. Prije jedanaesteraca pripremili smo ono što smo vjerovali da će Cityjevi igrači učiniti i znali smo da će biti jedan koji će pokušati ići ravno preko mene. Odlučio sam riskirati i, srećom, izabrao sam pravog momka (Bernardo) i upisao veliku obranu - poručio je Lunin nakon utakmice.

image
AFP

Trener Građana Pep Guardiola, nakon što je prije dvije godine također poražen od Reala u Ligi prvaka, doživio je novi nokaut od Kraljevskog kluba. Nakon utakmice bio je vidno rastresen i emocionalno prazan.

- Moram se zahvaliti svojim igračima iz dubine srca zbog načina na koji su igrali. Učinili smo sve tako da apsolutno ne žalim ni zbog čega što smo napravili. Nekad možete pobijediti na jedanaesterce, a nekad ne. Svi su odigrali na visokoj razini, igrali smo izvanredno, ali nažalost nismo realizirali prilike koje smo imali - rekao je katalonski strateg.

S druge strane trener Real Madrida Carlo Ancelotti bio je sretan, no vrlo realan i skroman nakon utakmice.

- Ovo je otprilike jedini način na koji možeš doći na Etihad i pobijediti. Radiš, žrtvuješ se i pobjeđuješ kako god možeš. Pep Guardiola je gospodin, uvijek je bio. Čestitao nam je, poželio nam sreću i to je ono što pravi gospodin radi. Večeras smo se jako, jako dobro branili. Ovdje se radilo o preživljavanju. Madrid je klub koji se uvijek bori za ostanak u situacijama u kojima se čini da nema izlaza, ali uvijek nađemo način - zaključio je 64-godišnji talijanski stručnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:36