StoryEditorOCM

Barcelona na domaćem terenu remizirala protiv pretposljednje Granade

Piše HINA
12. veljače 2024. - 00:01

Nogometaši Barcelone ostali su bez očekivana tri domaća boda u ogledu 24. kola španjolske La Lige, odigrali su tek 3-3 protiv Granade, pretposljednje momčadi na ljestvici.

Barcelona je povela u 14. minuti kada je prvi, od dva pogotka na ovom susretu, postigao 16-godišnji Lamine Yamal. Do kraja prvog dijela gosti su uspjeli izjednačiti te je u 43. za 1-1 pogodio Ricard Sanchez.

U nastavku dvoboja Granada je vodila 2-1 i 3-2 nakon golova Pellistrija u 60. i Ignasija Miquela u 66. minuti. Na 2-2 je izjednačio Lewandowski nakon sjajne asistencije Gundogana u 63. minuti, dok je u 80. spomenuti Lamine Yamal postavio konačnih 3-3 nakon odličnog udarca s 20-ak metara.

Mogla je Barcelona u završnici do potpunog preokreta i pobjede, ali je propustila nekoliko odličnih prilika.

Barcelona je ostala treća na ljestvici te ima 10 bodova manje od Reala, a pet od Girone. Granada je nakon tri ligaška poraza u nizu došla do drugog neodlučenog rezultata zaredom i nalazi se i dalje na pretposljednjem mjestu.

Nogometaši Seville svladali su pred svojim navijačima madridski Atletico s minimalnih 1-0. Time je Sevilla ostvarila tek petu prvenstvenu pobjedu ove sezone, a za nju je najzaslužniji bio Isaac Romero, strijelac jedinog pogotka u 15. minuti. Atleticu je ovo bio šesti ligaški poraz u sezoni.

Sevilla je pobijedila drugu utakmicu u nizu u La Ligi, dok je madridska momčad drugi ligaški dvoboj zaredom ostala bez pobjede. Sevilla je napredovala za jedno mjesto na ljestvici te je sada 15., dok je Atletico ostao četvrti.

Nogometaši Mallorce prekinuli su negativan niz u španjolskoj La Ligi, kao domaćini su svladali Rayo Vallecano 2-1. Mallorca je povela u 48. minuti pogotkom Antonija Sancheza, dok je na 1-1 izjednačio Alvaro Garcia u 76. minuti. Kada se očekivalo da će sastavi podijelili plijen domaći igrač Muriqi je, glavom nakon kornera, pospremio loptu u mrežu za 2-1 slavlje Mallorce.

Tako je Mallorca pobijedila po prvi put nakon pet utakmica u nizu bez ligaške pobjede. U tom je razdoblju ostvarila dva remija i tri poraza. Negativan niz Rayo Vallecana se nastavlja, ta je momčad u zadnjih pet utakmica jednom remizirala i čak četiri puta izgubila. Mallorca je pobijedila tek četvrti put ove sezone.

U prvom nedjeljnom ogledu 24. kola nogometaši Getafea su pred svojim navijačima svladali Celtu iz Viga s 3-2. Svom suparniku Getafe je prvi udarac zadao na samom kraju prvog poluvremena kada je postigao dva pogotka. Prvo je u 41. minuti Borja Mayoral načeo Celtu, dok je u nadoknadi prvog dijela Jaime Mata zabio za 2-0.

Celta se uspjela vratiti do 2-2 nakon što je Strand Larsen u 77. smanjio na 1-2, dok je Allende u 85. minuti izjednačio rezultat. Celta taj bod nije zadržala već je Jaime Mata u 89. minuti postigao svoj drugi pogodak na susretu te je postavio konačnih 3-2. Celta je time pretrpjela treći prvenstveni poraz u posljednje četiri utakmice.

U ponedjeljak se igra zadnja utakmica ovog kola, a sastat će se Almeria i Athletic Bilbao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:39