StoryEditorOCM

Atalanta ostvarila važnu pobjedu u gostima, Pašalić asistent, Napoli prosvjedovao uoči utrakmice

30. ožujka 2024. - 14:46

U prvom susretu 30. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je na gostovanju pobijedila Napoli sa 3-0 osvojivši važne bodove u borbi za plasman u Ligu prvaka. Gosti su poveli u 26. minuti golom Alekseja Mirančuka kojem je asistirao Mario Pašalić.

Hrvatski reprezentativac odlično se snašao u kaznenom prostoru uposlivši ruskog veznjaka kojem nije bilo teško poentirati za 1-0. Šest minuta kasnije i Pašalić se mogao upisati među strijelce, ali je njegov udarac obranio Alex Meret. U posljednjim trenucima prvog dijela za goste iz Bergama je zabio i Gianluca Scamacca na Mirančukovu asistenciju.

Pašalić je igrao do 61. minute kada ga je zamijenio Teun Koopmeiners. Upravo je nizozemski veznjak u 88. minuti postavio konačnih 3-0.

Domaćin je najbliže golu bio u 55. minuti, no Piotr Zielinski je pogodio okvir gola. Odličnu priliku u 79. minuti je imao i Victor Osimhen, ali je Marco Carnesecchi obranio nogom.

Atalanta je ostala na šestom mjestu sa 50 bodova, četiri manje od Bologne na četvrtoj poziciji, posljednjoj koja osigurava Ligu prvaka. Napoli je sedmi sa 45 bodova. Na vrhu je Inter sa 76 bodova, 14 više od Milana.

Prije početka utakmice igrači Napolija kleknuli su u znak podrške svom braniču Juanu Jesusu koji je bio žrtva rasističkih uvreda suparničkog igrača.

image
AFP

Juan Jesus je 17. ožujka optužio braniča Intera Francesca Acerbija za rasističku uvredu prijavivši sve sucu Federicu la Penni. Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza pokrenula je istragu, a prije nekoliko dana je Acerbi oslobođen sumnje zbog nedostatka dokaza.

Tijekom istrage analizirani su audio i video zapisi, kao i svjedočenja igrača, a na kraju je ustanovljeno da nema dokaza o prekršaju. Talijanski branič je cijelo vrijeme tvrdio kako ga je Jesus pogrešno razumio.

Jesus je nakon završetka postupka izrazio ogorčenje, a razočaranje nisu skrivali niti u Napoliju, stoga su prije početka utakmice protiv Atalante pružili podršku svom braniču kleknuvši na jedno koljeno, dok su navijači s tribina uzvikivali "Ne rasizmu".

Napoli je objavio i kako se neće pridržavati ‘službene‘ antirasističke kampanje Serie A, pa na dresovima nisu imali oznaku ‘Keep Racism Out‘ koju će druge momčadi nositi na svojim dresovima ovoga vikenda.

"Klub više ne sudjeluje u institucionalnim inicijativama oko rasizma, radimo to privatno, jer smo bili iznevjereni situacijom s Juanom Jesusom. Ponekad bi u životu bilo dovoljno samo ispričati se," kazao je sportski direktor Mauro Meluso u razgovoru za DAZN.

U subotu se još sastaju Genoa - Frosinone, Torino - Monza, Lazio - Juventus, te Fiorentina - Milan. Još pet susreta je na rasporedu u ponedjeljak, a igrat će Bologna - Salernitana, Cagliari - Verona, Sassuolo - Udinese, Lecce - Roma, te Inter Empoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:20