StoryEditorOCM
RukometEUROPA U TROGIRU

Totalno ‘ludilo‘ pred utakmicu godine, stiže Olympiacos pojačan s dva Hrvata, Srbinom i 213 cm visokim divom

Piše Marko Bilić
22. studenog 2023. - 20:46

Trogir trese rukometno ludilo. Na noge (i ruke) Trogiranima dolazi jaki Olympiacos, za subotnji meč 3. kola EHF kupa ulaznice idu ‘ko lude‘, samo što nisu razgrabljene.

No, još nisu do kraja planule, kako doznajemo od predsjednika kluba Gorana Piteše, dio ih je sačuvan za zadnje dane, odnosno za one koji nisu u mogućnosti toliko unaprijed kupiti ili rezervirati taj vrijedan komad papira, najvrijedniji u Trogiru ovih dana. Kako čujemo, dolazit će iz cijele Dalmacije, čak i iz Slovenije.

- Još malo pa nestalo. Ljudi zovu, traže, naša dvorana ima oko tisuću sjedećih mjesta, da ih je i tri puta više sve bi bilo puno – kaže Piteša.

Trogir nije imao jaču mušku utakmicu od ove. Jest da su početkom prošle godine imali moćni Zagreb u konopcima, bili na korak do senzacije u Kupu, jest da su igrali finale Kupa ove godine, ali ovo je Europa, jak protivnik, igra se pred svojim navijačima...

image
Paun Paunović/Cropix

Podsjetimo, Olympiacos je pravi izazov, klub iz Atene ima vanjsku liniju ‘za ubit vola‘. S lijevog vanjskog ‘roka‘ Savvas, zvijezda sve boljeg grčkog rukometa, za kojeg kažu da ‘bolji šuter odavno nije viđen‘. Desno je 213 centimetara visoki Španjolac Angel Cabello Montoro, uz njega i Srbin Savo Slavuljica, pa ti vidi. A u sredini naš Ivan Slišković, Splićanin, bivši reprezentativac, koji ne bi bio bivši da ga mononukeloza nije ‘sašila‘ nakon Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Sva četvorica rokaju s deset i više metara, trogirskim vratarima bit će sve samo ne lako....

- Jesu jaki su, pravi ispit za nas. Naša je momčad velikih mogućnosti, to sigurno, jedino je problem što osciliramo. Nemamo kontinuitet. Ali, igra se na našem terenu, pred našim navijačima, idemo 200 posto, ništa manje od toga, pa ko koga – poručuje prvi čovjek trogirskog kluba.

Veliki hendikep za Trogir je ozljeda ključnog igrača Roka Trivkovića koji ‘drži cijelu obranu‘ i zabija puno golova, ali...

U Pitešinih 200 posto ne sumnjamo, najmanje 200 posto... plus podrška s tribina dvorane Vinko Kandija, a bit će i bubnjeva, truba, svega. Pa ko koga.

image

Dvorana Vinko Kandija opet će biti puna ‘do čepa‘

Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:08