StoryEditorOCM
Ostaloveleslalom

Zubčić propustio veliku priliku i ostao bez postolja, najveće iznenađenje je odustajanje do danas nepobjedivog Odermatta

16. ožujka 2024. - 13:04

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je osmo mjesto na zadnjem veleslalomu u sezoni Svjetskog kupa u austrijskom Saalbachu, a u ukupnom poretku veleslaloma Zagrepčanin je treći. 

Zubčić je nakon prve vožnje bio četvrti, ali je potom na zasoljenom i mekanom snijegu u drugom laufu pokvario plasman i osvojio osmo mjesto. Filip je u ovu utrku ušao s dva boda više od Švicarca Loisa Meillarda na drugom mjestu, a Meillard je pobijedio ispred Andorca Joana Verdua (+0.71) i Švicarca Thomasa Tumlera (+0.79).

Najveće iznenađenje je odustajanje do danas nepobjedivog Maca Odermatta, koji je već odranije postao ukupni pobjednik i ove discipline i Svjetskog kupa, a u Saalbachu je ganjao 13. uzastopnu pobjedu u veleslalomu. No, u drugoj vožnji je Švicarac na početku staze pogriješio i otklizao, pa je rekord Ingemara Stenmarka od 14 pobjeda u nizu u jednoj disciplini zasad ostao siguran.

U veleslalomu je Zubčić konačno treći s 402 boda, a ukupno je s 476 bodova na desetoj poziciji, ali nije uspio prijeći 500 bodova i osigurati nastup u sutrašnjem slalomu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:11