StoryEditorOCM
Ostalokod župana

Trofejni trener Toni Tomas: Poštujem uspjehe jedriličara Mornara, s trenerom Jakelićem sam cijelo vrijeme Igara bio u kontaktu

Piše PSD.
9. kolovoza 2021. - 19:01

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban zajedno sa zamjenikom Stipom Čogeljom, pročelnikom UO za prosvjetu, kulturu i sport Tomislavom Đonlićem i pročelnikom Kabineta Davorom Pavićem primio je olimpijsku pobjednicu Mateu Jelić, srebrnog Tonča Stipanovića, brončanog Tonija Kanaeta, četvrtfinalista Ivana Šapinu, kao i njihove trenere Tonija Tomasa, Jozu Jakelića i Veljka Lauru Šišu.

Osvajačima medalja župan je uručio čekove u iznosima od 25.000 kuna za zlato, 20.000 kuna za srebro i 15.000 kuna za osvojenu broncu u Tokiju:

- Imam posebnu priliku i posebnu čast sa svojim suradnicima primiti posebno drage, mlade ljude, naše osvajače olimpijskih medalja u Tokiju. Bili smo i ostali najsportskija županija. Od njih ukupno osam, četiri stižu u Splitsko-dalmatinsku županiju. Hvala Matei, Tonču, Toniju i Mati koji danas nažalost nije u mogućnosti biti s nama, hvala njihovim trenerima, njihovim obiteljima, klubovima i hvala svima onima koji su ih podržavali na njihovom uistinu trnovitom putu, jer biti najbolji, ili drugi i treći na cijelom svijetu, to je zaista posebna čast. To je zaista ponos svih nas koji ih pratimo i svih nas kojima srce puno jače tuče kad naši sportaši sa hrvatskom trobojnicom iziđu na dodjelu medalja - naglasio je župan Boban, te nastavio:

 - Mi smo sukladno mogućnostima, dali mali doprinos kao podršku njihovom radu i Splitsko-dalmatinska županija uvijek će ih podržavati Osvajačica zlata u taekwondou Matea Jelić kazala je kako joj je sve ovo nova situacija i iznenađenje: - Ja se želim još jednom zahvaliti svima u županiji, a i cijeloj Hrvatskoj na potpori zato što iskreno nisam očekivala da će tako biti, da će me toliko ljudi pratiti, ali nemam riječi za opisati to sve što se sada događa i nadam se da će mi to biti izvor motivacije za dalje.

 Naš jedriličar, Tonči Stipanović vratio se sa srebrom iz Tokija:

- Sada se treba malo odmoriti i onda nastaviti sa svojim treninzima i pripremama jer će vrijeme proletjeti. Treba iskoristiti svaki trenutak za trening i pripremu, ja sam već u godinama kada je to svake godine sve teže i teže, ali spreman sam i imam dalje želje i volje i truditi se i boriti i zato želim zahvaliti svima na potpori.

Mladi Toni Kanaet donio je još jednu medalju iz taekwondoa Hrvatskoj:

- Stvarno sam ponosan što sam predstavljao Hrvatsku na Iigrama i ponosan sam što dolazim iz Splita. Meni je ovo motivacija da nastavim što jače raditi i nadam se da je tako i ostalim sportašima koji su osvojili medalje. Da ćemo sada dati još više gasa i da će rezultati biti i bolji.

Trener i osnivač taekwondo kluba Marjan Toni Tomas ponosan je na rezultate svog kluba, a riječi hvale uputio je i Stipanoviću i njegovom treneru Jakeliću:

- Znači nam kad vidimo da smo ostalim mladim ljudima primjer i da će ih se što više početi baviti sportom i smatram da je to dobro za društvo. Županija nas je do sada uvijek podržavala i siguran sam da će tako i nastaviti, a mi ćemo se truditi i dalje da pokažemo ovakve rezultate. Izuzetno poštujem uspjehe jedriličara Mornara, s trenerom Jozom Jakelićem sam cijelo vrijeme Igara bio u kontaktu, a za Tonča Stipanovića sam siguran da može ostvariti još puno uspjeha i još puno tog dati jedrenju.

Naši osvajači su istaknuli kako idu na kratak odmor nakon kojeg se odmah vraćaju treninzima i pripremama za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 00:59