StoryEditorOCM
Ostalopogledajte slavlje

Splitski Morski vukovi osvojili sedmu uzastopnu titulu! Slavili su nakon preokreta u još jednom dalmatinskom finalu

Piše SPORT SD
18. lipnja 2024. - 10:28

Morski vukovi Split, klub američkog nogometa iz grada pod Marjanom, u nedjelju su osvojili sedmi uzastopni naslov prvaka Hrvatske u flag footballu, beskontaktnoj verziji američkog nogometa.

Na pomoćnom terenu RNK Split odigrana je završnica prvenstva, a Splićani su u polufinalu prvo svladali Bjelovar s visokih 57-6, da bi potom u još jednom dalmatinskom finalu pobijedili Dubrovnik 24-18.

image
Split Sea Wolves

Sve je počelo utakmicom Splita i Bjelovara, u kojoj su Morski vukovi utakmicu rano odveli na svoj mlin i s 31-0 već na poluvremenu osigurali borbu za titulu. Konačni rezultat bio je 57-6. Drugo polufinale pružilo je veću neizvjesnost, a Dubrovnik se pokazao kao spremnija i spretnija momčad i s 40-20 pobjedom nad Zagrebom finalni par još jednom su bili glavni rivali.

image
Split Sea Wolves

U utakmici za treće mjesto Zagreb je nadigrao Bjelovar s 46-18, a nakon utrke mališa sve je bilo spremno za peto od zadnjih sedam finala između istih suparnika.

Nakon početnog vodstva gostiju, Split je izjednačio na 6-6, ali nakon toga su Morski vukovi stali, pa se na poluvrijeme otišlo s visokih 6-18 za Dubrovnik. U drugo poluvrijeme ušlo se s puno žustrine i u narednih 20 minuta prednost se postepeno topila, prvo na 12-18, zatim izjednačujućih 18-18, da bi Splićani došli do potpunog preokreta i konačnih 24-18 i slavlje je moglo početi.

image
Split Sea Wolves

Da stvar bude slađa za splitski klub, do naslova su došli i u juniorskoj konkurenciji. Morski vukovi su odmjerili snage s Dubrovnikom koji su svladali 32-0, a unatoč minimalnom porazu od Zagreba (18-19), mladi "vukovi" su zbog boljeg međusobnog omjera došli do titule prvaka u juniorskoj kategoriji.

image
Split Sea Wolves

Ovom pobjedom Split je povezao sedam titula u nizu, juniorsko zlato i Kup Hrvatske osvojen još u prosincu 2023. Ekipi sad slijedi par dana odmora, a nakon toga kreće kontaktna regionalna liga u kojoj će Split i Zagreb od Hrvatskih predstavnika ukrstiti kacige s ekipama iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Morski vukovi Split: Dino Bajrić, Anton Bogdanić, Jakov Borčić, Marin Božanić, Roko Burilo, Tomislav Duvnjak, Caden England, Valentina Franić, Duje Jardas, Domagoj Kasalo, Luka Matešan, Dino Mičijević, Pave Piacun, Ivo Purkić, Fabjan Roguljić, Luka Ivan Roki, Antonio Senjković, Igor Šuljić, Dino Mihaljević Tolj i Ante Ajduk.

U-18 momčad Splita: Ivan Abram, Dora Ajduk, Borčić Jakov, Toma Buzolić, Nikola Cipra, Marin Dude, Valentina Franić, Duje Jardas, Dino Mičijević, Fabjan Roguljić i Marko Trajković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 10:28