StoryEditor
Ostalona tatamiju

Njoj je odgoda dobro došla: Splićanka Barbara Matić vjeruje u dobar rezultat na Igrama u Tokiju

Piše Hina
6. svibnja 2020. - 09:43
Ranko Šuvar/Hanza media

Hrvatska judašica Barbara Matić, iako se službeno još nije kvalificirala za Olimpijske igre u Tokiju jer se za plasman gleda rang lista s početka lipnja, gotovo sigurno bi se našla na popisu za OI u Tokiju.

- Nama se trebala gledati rang lista završno s prvim danom u šestom mjesecu tako da se službeno još nisam kvalificirala, ali u normi smo od naših bile Karla Prodan (do 78 kg) i ja - izjavila je Barbara Matić gostujući u podcastu "I ja sam sportaš".

Osim toga vjeruje da u Tokiju može ostvariti dobar rezultat i i osvojiti medalju koju Hrvatska još nema – u judu.

- Imala sam u zadnje vrijeme dosta poteškoća s ozljedama, ali sada je to iza mene i vjerujem da ću se dobro pripremiti i ostvariti kvalitetan rezultat - dodala je Matič koja je prije četiri godine debitirala na Igrama u Rio de Janeiru.

Također smatra da je dobro da su se OI odgodile za iduću godinu.

- Po meni dobro je i pošteno da su se odgodile Igre u Tokiju jer nam svima zdravlje treba biti na prvom mjestu. Bilo bi nepošteno da npr. netko tko se kvalificirao ne može nastupiti zbog cijele ove situacije s virusom - kazala je 25-godišnja Matić.

U judu su se, kao i u gotovo svim ostalim sportovima, natjecanja prekinula i odgodila do daljnjega.

- U četvrtom smo mjesecu trebali imati europsko prvenstvo koje su zasad prebacili za studeni, ali nitko ne zna hoće li se održati. Sva druga natjecanja otkazana su do daljega i nemam nikakvih saznanja kada bi mogla početi - kazala je splitska judašica koja je, s obzirom na to da je judo kontaktan sport i još k tome odvija se u dvorani, morala sama odrađivati treninge.

- Kroz cijelo ovo razdoblje trenirala sam kod kuće, uzela sam neke rekvizite iz kluba koji su mi pomogli u održavanju forme. Nije bilo jednostavno se svaki dan prisiljavati, ali najbitnije je da je to sad prošlo i da se polako možemo vraćati u dvoranu i odrađivati prave treninge - rekla je Barbara Matić, trostruka osvajačica bronci na Europskim prvenstvima.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 23:11