StoryEditor
Ostalokaštela

Nakon tri dana bonace, zaredala su dva dana dobrog jedrenja. Naši bili među najboljima

Piše Sandra Barčot
2. srpnja 2021. - 20:29

Nakon tri dana bonace, zaredala su dva dana dobrog jedrenja sa dosta vjetra na “Otvorenom prvenstvu Europe u jedrenju za klasu laser radial Ilca 6 – 2021.” koje se održava u organizaciji Jedriličarskog kluba Marina Kaštela.

Pa su te dobre uvjete na moru iskoristili i naši jedriličari među flotom od 301 jedriličarke i jedriličara iz 38 zemalja svijeta, budući u splitskom akvatoriju jedre ne samo kormilari Starog kontinenta već i iz SAD-a, Kanade, Brazila, Bermuda, Bahama...

Kako se grupe dijele za uzrast do 17 godina i ona glavna skupina do 19 godina, član splitskog Labuda Antun Tomašević najbolje je plasirano “CRO-jedro” sa devetom pozicijom među 217 kormilara. U vrhu je i jedriličar JK Splita, Lovre Bakotić sa 23. pozicijom.

Kod djevojaka, među mlađom kategorijom do 17 godina prvo mjesto ima članica pulskog Uljanika Tea Peteh.

Što se tiče glavne konkurenciji, do 19 godina, još jedna “labudašica” Petra Mastelić je u vrhu, na šestoj poziciji, dok je Tea mjesto iza nje, ukupno sedma.

Inače se jedrilo na dva regatna polja, s južne strane Čiova, gdje je glavni sudac Regatnog odbora Zlatko Jakelić “dirigirao” trapez poljem za djevojke, a drugim poljem prema Drveniku “zapovijedao” je drugi sudac Denis Marinov, gdje su jedrili muškarci.

I bilo je dovoljno refula maestrala za lagodno odjedriti tri plova, raspuhalo se preko 20 čvorova, pa je bilo i dosta vala, preko dva metra dizale su se morske krijeste.

Dok je zadnji dan prvenstva, u subotu, plan je izaći na more u 12 sati, uz jednu izmjenu u floti – nakon kvalifikacijskih utrka, finalni dan će jedriličari biti podijeljeni po plasmanu, najbolji u zlatnoj skupni, pa onda slijedi srebrna te brončana grupa.

REZULTATI:

DJEVOJKE, GRUPA DO 17 GODINA: 1. Tea Peteh (Hrvatska), 2. Julia Carreirao (Brazil), 3. Marga Perello (Španjolska);

DO 19 GODINA: 1. Eve McMahon (Irska), 2. Alessia Palanti (Češka), 3. Alexandra Lukoyanova (Rusija);

MLADIĆI, GRUPA DO 17 GODINA: 1. Mattia Cesana (Italija), 2. David Ponseti (Španojska), 3.Tomer Katz (Izrael);

GRUPA DO 19 GODINA: 1. Mattia Cesana (Italija), 2.Yoav Kfir (Izrael), 3. Martin Verhulst (Švicarska).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2021 20:31