StoryEditorOCM
Ostalozlatni dečko

Isklesani hrvatski olimpijac slomio je nogu, ali sad se vratio još jači, opet mami uzdahe i ‘mete pod‘ s konkurencijom

Piše Sport SD
25. rujna 2023. - 14:57

Brončani olimpijac iz Tokija Toni Kanaet vratio se natjecanjima nakon teškog loma noge i oporavka od godinu dana zlatnom medaljom na G1 turniru u Beogradu. 

Član splitskog Marjana teško je stradao na grand prixu prošle godine, oporavljao se od operacije mjesecima i posljednjih nekoliko mjeseci naporno trenirao da bi se sto posto spreman vratio natjecanjima. Treneri nisu željeli žuriti i riskirati novu povredu nego su strpljivo čekali dok Kanaet ne bude spreman za nove izazove i teške borbe.

Splićanin, prvi i zasad jedini osvajač olimpijske medalje u muškom borilačkom sportu za ovaj cvit mediterana tako je još jednom pokazao da će i u budućnosti biti najozbiljniji kandidat za najviše stepenice pobjedničkog postolja. U Beogradu je u jakoj konkurenciji to i pokazao, a bilo je dosta sportaša koji skupljaju bodove za direktni plasman na Olimpijske igre u Parizu jer se liste za direktne vize zatvaraju krajem prosinca.

Kanaet je na putu do zlata i najviše stepenice pobjedničkog postolja slavio protiv Ivana Konrada Trajkovića, slovenskog olimpijca koji u karijeri ima svjetsku i europsku broncu, u drugom kolu je s novih 2:0 u rundama bio bolji od Talijana Antonija Gerronea da bi pravi skalp skinuo u polufinalu svladavši s 2:0 aktualnog svjetskog viceprvaka i aktualnog europskog prvaka Stefana Takova iz Srbije. Vrijedi spomenuti da Takov pored srebra na svjetskom u Bakuu 2023. godine ima i medalju sa svjetskog prvenstva iz Guadalajare 2022. godine. U finalu je Kanaet upisao i četvrtu pobjedu s 2:0, a bolji je bio od Španjolca Mikela Garcie Hernandeza. 

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:06