StoryEditorOCM
OstaloNemoguća misija

Hrvatsku čeka moćni Brazil. Kapetan Jelovčić najavio borbu, a evo što je Marinović poručio bivšem klupskom suigraču Pitu

Piše Frane Vulas
17. rujna 2024. - 08:22

Futsal reprezentaciju Hrvatske u utorak čeka spektakl, okršaj s Brazilom. U drugoj utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva koje se igra u Uzbekistanu „kockasti” će u Bukhari igrati protiv jednog od favorita turnira. Susret se igra s početkom u 17 sati po hrvatskom vremenu (20 po lokalnom), a prijenos se može pratiti na HTV2.

U prvom susretu skupine B Hrvatska je poražena od Tajlanda 1:2. Izabranici Marinka Mavrovića promašili su u tom susretu niz prilika, pogotovo u prvom dijelu. Sada im slijedi najteži mogući izazov, okršaj s peterostrukim svjetskim prvacima koji su u svom prvom susretu skupine pregazili Kubu s čak 10:0.

Sve osim poraza od Brazila bilo bi veliko iznenađenje. Međutim, čak i ako se taj scenarij ne bude mogao nikako izbjeći, vrlo je važno da taj poraz bude sveden u što razumnije okvire.

Hrvatskoj će vjerojatno posljednji okršaj s Kubom u petak odlučivati o prolasku u grupnu fazu. Po dvije najbolje momčadi svake od skupina i dvije najbolje trećeplasirane momčadi izborit će plasman u drugi krug. Kada je već izgubila, s te strane je dobro što je Hrvatska od Tajlanda minimalno poražena.

Kapetan Jelovčić najavio borbu

- Nismo očekivali poraz od Tajlanda. Svi znamo koliko kvalitetne igrače ima Brazil, ali borit ćemo se, opet trčati i tko zna? Možda lopta bude na našoj strani – rekao je u najavi susreta za FIFA-inu stranicu kapetan Hrvatske Franco Jelovčić koji je u pauzi između dvije sezone potpisao za splitsku MNK Torcidu, kao i još jedna legenda „kockastih” dokapetan Dario Marinović.

image

Strijelac jedinog pogotka protiv Tajlanda Antonio Sekulić

Goran Mehkek/Cropix

U ovom susretu na suprotnim stranama naći će se bivši klupski suigrači iz španjolske ElPozo Murcije Marinović i Jean Pierre Guisel Costa poznatiji kao Pito. Marinović mu je tada puno pomogao da se privikne na Europu, novu sredinu. Tada su dvojica igrača razvili veliko prijateljstvo, na koje će u ovih 40 minuta morati zaboraviti. Stranica FIFA-e je pred ovaj susret napravila paralelni intervju s tim dvojcem, igračem Torcide Marinovićem i članom europskog doprvaka Barcelone Pitom.

- Dario je odličan igrač. Toliko je kvalitetan, neovisno igra li kao pivot ili krilo. Može čak igrati i u obrani. Vrlo je polivalentan. Dva naslova prvaka zajedno smo osvojili u ElPozu – prisjetio se Pito. Nahvalio je Marinovića, koji mu je uzvratio još većim komplimentima.

Marinović Brazilcu: ‘Ostavi se pokera!‘

- Pito je spektakularan, fantastičan igrač. Ponosan sam što mogu reći da sam igrao s njim dvije i pol godine. Iskreno, kada je stigao u ElPozo, nisam mislio da će postati najbolji igrač svijeta. No, naporno je radio u velikoj želji da napreduje. Već nakon šest mjeseci, godine, vidio sam da može postati najbolji. Pozitivac je. Pravi je primjer drugim igračima i djeci.

Pito je istaknuo kako je često s Marinovićem znao igrati poker.

- Bliski smo. Voli igrati karte, često smo igrali poker u autobusu kada smo putovali na utakmice ili se vraćali. Izvan terena je također vrlo kompetitivan! - našalio se Pito. Istom mjerom uzvratio mu je Marinović.

- Mnogo smo vremena provodili zajedno. Vrlo je zabavan tip. Igrali smo poker... Ono što Vam mogu sa sigurnošću reći je da sam bolji u pokeru. Ima tu još mnogo učiti. Preporučujem mu: „Pito, nastavi igrati futsal, za poker baš i nisi puno talentiran!” - uzvratio je šalom Marinović.

image

Dario Marinović i Franco Jelovčić

Saša Burić/Cropix
image

Dario Marinović i Franco Jelovčić

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 08:23