StoryEditorOCM
Ostaloprva hmnl

Drama u završnici prvenstva, dva Dalmatinca i samo jedno mjesto u finalu

Piše Ivan Renić
26. travnja 2024. - 08:06

Najuzbudljivije prvenstvo u Hrvata stiglo je do treće utakmice polufinala. Kakav je bio prvi dio sezone, takvo je i doigravanje. Svakome od četiri polufinalista pripala je po jedna pobjeda. Napravljen je, dakle, i po jedan ‘brejk’ u gostima. Squareu je u Gospinom polju pripala prva (4:3), a Olmissumu druga utakmica (3:2).

U Puli je, pak, protiv Futsal Dinama prvo slavila Stanoinvest Futsal Pula nakon produžetaka (3:2), dok su im se Zagrepčani revanširali u drugoj (1:2). Dramatično je bilo, vidi se po rezultatima. Sve u gol razlike, a jedna je čak otišla i do produžetaka. Podsjetimo, polufinale serije igraju se na tri pobjede, pa ćemo tako gledati najviše pet utakmica.

Po dvije su odigrane u Dubrovniku i Puli, a serije sada sele u Omiš i Zagreb. Na Ribnjak stižu Dubrovčani koji su prvi dio sezone završili na prvom mjestu. To znači da će se eventualna peta utakmica igrati u Dubrovniku. No, pred nama su prvo dvije u Omišu. ‘Zeleno-plavi’ sigurno žele pred svojim navijačima riješiti pitanje pobjednika i vratiti se u finale.

image

Square ne krije šampionske ambicije

Tonči Vlašić

Šampionske ambicije

A koga bi tamo željeli vidjeti? Kako nam je otkrila njihova uzdanica i reprezentativac Duje Kustura, priželjkuju Dinamo. Zagrepčani su ih lani svladali u finalu i vrijeme je za omišku osvetu. No, nećemo žuriti. Pred njima je prvo jako težak zadatak. Dubrovčani u ovoj sezoni ne kriju šampionske ambicije.

Raspoložen je Marko Kuraja. Zabio je već tri puta u ovoj seriji. Oba pogotka u prošlom porazu od Omišana. Bio je to dvoboj prelomljen u posljednjoj minuti. Olmissum je imao 2:0, a onda je Kuraja dvama pogocima vratio stvari na početak. No, Bruno Žilić gostujućoj je momčadi donio zlata vrijedan ‘brejk’.

image

Dinamo ima težak zadatak u obrani naslova

Damir Krajač/Cropix

Vrgorac se bori

Puležani su prvi susret riješili u svoju korist s 3:2. Odlučeno je tek u drugom produžetku. Branitelji naslova izjednačili su na 1:1 u seriji u tvrdoj drugoj utakmici u kojoj smo vidjeli samo tri pogotka. Večeras i u nedjelju igrat će se u Domu sportova pred par tisuća Boysa...

Paralelno s polufinalima, igra se i finiš kvalifikacija za popunu najjačeg razreda hrvatskog futsala. Aurelia je u prvoj utakmici pobijedila Vrgorac u gostima i sutra od 19 sati u Vinkovcima imaju priliku osigurati plasman u elitu. Vrgorčani se nadaju kako do toga ipak neće doći i da će se pitanje povratka u SHMNL ipak rješavati u majstorici u Vrgorcu.

Veliku priliku propustio je Vrgorac u prvoj utakmici. U čak tri navrata imali su po dva pogotka prednosti, no na koncu su izgubili nakon penala (6:8).

Raspored trećih utakmica polufinala

Olmissum – Square (danas, 19)

Futsal Dinamo – Stanoinvest Futsal Pula (danas, 20.15)

Raspored četvrtih utakmica polufinala:

Olmissum – Square (nedjelja, 18)

Futsal Dinamo – Stanoinvest Futsal Pula (nedjelja, 19). 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 19:43