StoryEditorOCM
Ostalopod jedrima

Dobra vijest iz Marseillea, Tonči Stipanović bez diskvalifikacije i pomakao se za sedam mjesta u poretku

Piše Sport SD
13. srpnja 2023. - 18:09

Vijest dana s predolimpijske regate u Marseilleu jest da je Tonči Stipanović, dvostruki srebrni olimpijac (Rio de Janeiro 2016, Tokio 2021) izbjegao diskvalifikaciju, kao što mu se po prvi put u dugoj karijeri dogodilo u prva tri dana (četvrti je klasa ILCA 7 odmarala). Valjda za sve postoji prvi put, makar mu se ni dvije diskvalifikacije nikada nisu dogodile, a s obzirom da mu je 37 godina, pričamo o prilično dugom periodu. Uglavnom, Stipanović je u četvrtak upisao rezultate 4 i 17, što ga je pomaklo sa 26. na 19. mjesto u ukupnom poretku. Daleko od plova za medalje, pa će u petak opet jedriti da bi popravio dojam. 

Za to vrijeme njegov klupski kolega iz Mornara Pavlos Kontides i dalje ostaje u borbi za medalju sa 4. mjesta. Ispred njega se poredak promijenio, ali on je i dalje četvrti (9, 2) sa 51 negativnim bodom. Vodstvo je preuzeo aktualni olimpijski pobjednik Matt Wearn iz Australije (34), ispred Britanca Michaela Becketta (39) i Irca Finna Lyncha (45). 

Šime i Mihovil Fantela u klasi 49er u četvrtak su odmarali na 3. mjestu, sljedeća tri dana su – ključna. Šest regata je arhivirano, još šest ih čeka prije eventualnog plova za medalje, a gužva na vrhu je kolosalna. Australci McHardie i McKenzie su na 27 bodova, Švicarci Schneiter i De Planta na 28,5, Fantele na 30, Francuzi Fischer i Clement, te Španjolci Botin i Trittel na 32… 

Daskaši nikako ne mogu uhvatiti kontinuitet, tek šest regata je iza njih od predviđenih 20 (pa četvrtfinale, polufinale…), a Palma Čargo je bila četvrta u jedinoj regati u četvrtak i popela se na 8. mjesto u ukupnom poretku. Martin Dolenc u Formuli Kite je nakon 16 regata i dalje na 11. mjestu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:42