StoryEditor
OstaloDalmatinski derbi

Crnica ove godine ne zna za poraz: ‘zacementirali‘ su mjesto u doigravanju i najavili da su spremni za velike stvari

Piše Krešimir Gulin
16. veljače 2020. - 21:22
Ante Baranić/Hanza media

Šibenčani su u trećoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici zabilježili i treću pobjedu. Na Baldekinu su slavili s uvjerljivih 8:3 protiv dubrovačkog Squarea u dalmatinskom derbiju i praktički zacementirali jednu od prve četiri pozicije uoči play offa, ali i najavili da su spremni za velike stvari ove sezone.

S druge strane, Dubrovčanima nije pomoglo ni igranje zvučnog pojačanja Španjolca Lozana s kojim su pojačali koloniju stranaca koju uz njega čine još i Brazilci Dos Santos i Grahl. Jer, ovaj put su puno učinkovitiji internacionalci Crnice, premda pravo nastupa nije stekao Gruzijac Sebiskveradze. Crnici su za slavlje bili dovoljni Srbin Stojković i Finac Savolainen. Srbin, kojeg su Šibenčani prozvali Piksi, po nekoć sjajnom nogometašu Draganu Stojkoviću, briljirao je u polju. Finac je pak po običaju, bio gotovo nesavladiv među vratnicama.

Inače, pred utakmicu, Crnica je imala puno problema s ozlijeđenim i ‘načetim’ igračima. A kada se na samom početku ozlijedio i kapetan Vuković, nije baš bilo realno očekiti glatku pobjedu. Zanimljivo, druga je to pobjeda Crnice koju potpisuje pomoćni trener Hrvoje Slavica, koji je utakmicu vodio umjesto kažnjenog Mladena Perice.

Crnica - Square 8:3 (5:1)

Šibenik – Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 400. Suci: Mislav Džeko (Zagreb) i Boris Stanić (Zagreb).

Strijelci: 1:0 Cvjetković (2./ag), 2:0 Stojković (5.), 3:0 Stojković (10.), 3:1 Grahl (10.), 4:1 Perić (14.), 5:1 Subotić (18./10 m), 6:1 Šamija (33.), 6:2 Kuraja (36.), 7:2 Šamija (36.), 7:3 Dos Santos (39.), 8:3 Maričić (40.).

Najbolji igrač: Miloš Stojković (Crnica).

Crnica: Savolainen, Marčić, Škugor, Subotić, Protega, Stojković, Vuković, Žilić, Šamija, Perić, Radić, Radaj.

Square: Turuk, Džanković, Cvjetković, Gašpar, Kuraja, Lozano, Grahl, Konsuo, Dos Santos, Hrkač, Primić.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 15:33