StoryEditorOCM
Ostalotužna vijest

Biciklistica (18) preminula nakon teške nesreće na najvećem natjecanju, procurio grozan detalj

Piše HINA
27. rujna 2024. - 17:17

Mlada švicarska biciklistica Muriel Furrer (18) umrla je u bolnici u Zurichu, dan nakon teškog pada za vrijeme cestovne utrke juniorki na Svjetskom prvenstvu u Zurichu, objavila je Međunarodna biciklistička federacija (UCI), Swiss Cycling i lokalni Organizacijski odbor.

"S velikom tugom Međunarodna biciklistička unija (UCI) i Organizacijski odbor UCI Svjetskog prvenstva u cestovnom biciklizmu danas su saznali tragičnu vijest o smrti mlade švicarske biciklistice Muriel Furrer. Odlaskom Muriel Furrer, međunarodna biciklistička zajednica gubi vozačicu pred kojom je svijetla budućnost," objavili su organizatori izrazivši sućut njezinoj obitelji, prijateljima i Švicarskoj biciklističkoj federaciji.

Mlada Švicarka zadobila je tešku ozljedu glave nakon što je pala tijekom jučerašnje cestovne utrke. Helikopterom je prebačena u Sveučilišnu bolnicu u Zurich gdje je hitno operirana. Nažalost, danas je podlegla ozljedama.

Tijekom utrke je padala kiša, a švicarski mediji navode kako se nesreća dogodila u šumi iznad Küsnachta, na istočnoj obali Züriškog jezera. Navodno je mlada djevojka dugo ležala neopažena u šipražju jer je vozila koja su prolazila nisu odmah vidjela.

U ovom trenutku nema nikakvih potvrđenih činjenica o tome što se zaista dogodilo, a istraga je još uvijeku tijeku.

"Zbog toga u ovom trenutku ne možemo dati dodatne informacije," dodali su organizatori.

"Srca su nam slomljena. Teška srca i beskrajne tuge moramo se oprostiti od Muriel Furrer. Gubimo srdačnu i divnu mladu ženu koja je uvijek imala osmijeh na licu. Nema razumijevanja, samo bol i tuga," poručili su iz Swiss Cyclinga.

Muriel Furrer je bila velika nada švicarskog biciklizma, a ove godine je na nacionalnom prvenstvo osvojila srebrne medalje u vožnji na vrijeme i cestovnoj utrci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 17:17