Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Ostalosrebro i bronca

Atletičarka splitskog ASK-a briljirala na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu

Piše Ivo Bonković
18. veljače 2020. - 10:50
Nikola Vilić/HANZA MEDIA

S dvoranskog atletskog prvenstva Balkana u Istanbulu hrvatski su se sportaši vratili s pet medalja, jednom zlatnom te po dvije srebrne i brončane medalje.

Prvo je mjesto u utrci na 60 metara s preponama dohvatila Ivana Lončarek, kojoj je 8,13 sekundi ujedno i najbolji rezultat sezone. Srebro je osvojila Paola Borović u troskoku s 13,54 metra, kojoj je to također najbolji rezultat sezone.

Na postolje se popela i ženska štafeta 4x400 metara, koja je do drugog mjesta došla rezultatom 3:45,76 u sastavu Ida Šimunčić, Tajana Židov, Ivona Zemunik i Alena Hrušoci. Brončane medalje osvojile su Ivona Zemunik na 800 metara s osobnim rekordom 2:07,99 i Ana Šimić u skoku uvis s preskočenih 1,86 metara.

Time je ASK-ova atletičarka Ivona Zemunik jedina naša sportašica koja iz Turske nosi dvije medalje. Posebno je fascinantna bila njezina utrka na 800 metara koju je taktički odlično odradila. Od finalistica Ivona je imala po startnim listama tek peto vrijeme, čime je njezina medalja još vrjednija.

- Zaista sam sretna zbog ovih medalja, posebno s utrkom na 800 metara, gdje sam došla do osobnog rekorda u vrlo jakoj konkurenciji. Realno je bilo očekivati da će dvije Rumunjke preuzeti prva dva mjesta, ali niti ta razlika među nama na kraju nije bila velika. Sada mi slijedi još miting u Beogradu krajem veljače na kojem ću pokušati “popraviti” svoj rekord. To bi bio prekrasan završetak dvoranske sezone, koja je i bez toga bila odlična - rekla nam je Ivona nakon povratka u Split.

A u Split se vratila i ASK-ova ekipa mlađih juniorki i juniora koji su poharali dvoranskim prvenstvom države u Zagrebu i zauzeli prvo mjesto sa sedam zlatnih, dvije srebrne i tri brončane medalje. Mi ćemo ovdje spomenuti samo najbolje. To su Luka Ćurković s dva zlata (skok udalj - 6,75 m, troskok - 13,78 m), Tonči Bebić (800 m - 2:04,74), Šime Jadrijev (skok s motkom - 4,10 metara), Tea Krolo (400 m - 56,91), Nika Tomić (60 m s preponama - 8,83) i Nika Mušić (troskok - 11,35 m).

Od Dalmatinaca vrijedne rezultate sa po jednim zlatom i srebrom imaju sportaši kninskog kluba Sv. Ante (prva je bila Danijela Jelić na 60 metara s rezultatom 7,80), a dvije bronce dobili su Zadrani iz kluba Alojzije Stepinac.

#IVONA ZEMUNIK#ASK SPLIT

Izdvojeno