StoryEditorOCM
OstaloKAJAK

Anamaria nije uspjela, u svojoj skupini bila je sedma, sva finala kojima se nadala ostala su tek neostvareni san...

Piše Sn/Sd
10. kolovoza 2024. - 10:56

Anamaria Govorčinović nije uspjela. Hrvatska kajakašica zauzela je sedmo mjesto u svojoj polufinlanoj skupini na 500 metara, jednoj od tri, i tako ostala ne samo bez A-finala, već i bez B i C finala. No, i sam plasman u polufinale dobar je rezultat za našu kajakašicu koja je ipak opravdala očekivanja.

U finale idu, očekivano, Novozelanđanka Lisa Carrington (1:48.10), te Dankinja Emma Aastrand Jorgensen (1:49.59).

Anamaria je za pobjednicom zaostala nešto više od pet sekundi, te je za nju natjecanje završeno.

Govorčinović je drugi put na Olimpijskim igrama, a iza sebe ima A finala i svjetskih i europskih prvenstva i svjetskih kupova, ima i dvije svjetske medalje koje su nas iznenadile 2022. jer mi čujemo da imamo “Anamarije” uglavnom tek kad naprave rezultat izvan svake logike.

Dvije godine kasnije, nakon još jednog SP, tri europska prvenstva i nekoliko svjetskih kupova i sa samo malo dubljim uvidom u sport kojim se bavi, riječ iznenađenje bismo zamijenili nekom jačom ili konstatacijom “ako ćemo biti realni, to nije moguće”. Iako znamo da se dogodilo, dvije medalje to potvrđuju.

Uoči polufinala naša kajakašica govorila je:

- Dvije idu u A finale, a kod mene su Novozelanđanka i Dankinja, prva i druga sa Svjetskog prvenstva 2023. godine, tu je i Srpkinja Milica Novaković, koja je bila četvrta, Šveđanka koja je isto izvanredna i isto je bila A finalistica na tom SP. Po meni je skupina vrijedna finala Svjetskog prvenstva. I druge skupine su jake, nema govora, ali ova je nedvojbeno najjača.

- Baš je jako teška skupina. Meni je cilj dati svoje najbolje, a koja ću završiti, doista ne znam i ne mogu reći. U takvoj konkurenciji... Mislim da nikad nije bilo ovako jako u polufinalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 20:57