StoryEditorOCM
KošarkaKreće finalna serija

Zadrani na nogama, žele opet srušiti Split za titulu! Jusup zabranio medijske istupe igračima: ‘Trebaju mir...‘

Piše Dražen Žura
24. svibnja 2024. - 17:50

Zadar i Split finalnu seriju za košarkaškog prvaka Hrvatske otvaraju u Krešinom domu, jer je zadarska momčad kroz prvenstvo Favbet Premijer lige stekla prednost domaćeg parketa. Nije nevažno istaknuti kako su tako došli do određene prednosti, jer prve dvije utakmice igraju u svojoj kući. A igra se na tri pobjede koje znače trofej! Podsjetimo, lani je Zadar iskoristio gostovanje na Gripama, uzeo dvije pobjede i onda priču s još jednom zaključio na Višnjiku, dovoljno, za veliko slavlje njihovih navijača. Nedvojbeno, želje su iste i na koncu ove sezone, Zadrani su branitelji naslova prvaka, k tomu, već je ranije istaknuto kako imaju dva domaća koraka u odnosu na „žute”.

- U dobrom smo stanju, imali smo i dosta vremena za pripreme, uz sve mislim da smo mi i Split zasluženo u finalu. Sigurno će biti zanimljive utakmice, ovo što slijedi je drugačije. Vidimo kroz zadnje utakmice da Split uvodi neke nove stvari i spremaju se za nas. Tako radimo i mi! Imali smo samo jedan poraz ove sezone od njih i napunili smo se samopouzdanjem, ali ne smije biti podcjenjivanja, niti previše sigurnosti. Samo čvrstom obranom i trčanjem i koncentrirano od prve sekunde – recept je kojeg nudi Marko Ramljak, kapetan Zadra.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Između polufinalnih utakmica i dalmatinskog finala prošlo je podosta vremena, pa je prema Ramljaku otišlo pitanje, hoće li taj veliki otklon utjecati na ritam i bioritam momčadi koja je navikla na gusti raspored...

- Da, bilo je malo čudno nakon toliko učestalih utakmica kroz sezonu dobiti ovoliko vremena za pripreme. Uhvatili smo zraka i „napunili noge”, nije nam ovo prvi put, imamo svi skupa dovoljno iskustva – veli Ramljak, srčani košarkaški „ratnik” koji je dijelom raščlanio igru splitske momčadi.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Vidjelo se u našoj Kup utakmici da Toni Perković može šuterski praviti poteškoće, Shannon Shorter također, dok Lewis Sullivan igra leđima prema košu, još i to da on i Lovre Runjić dominiraju u napadačkom skokovima. Mate Kalajžić je agresivan u obrani i donosi puno s ukradenim loptama. Znamo i da Derek Funderburk (centar op.p.) šutira izvana. Imaju širok repertoar, ali siguran sam da ćemo ih dočekati spremni bez obzira na moguća taktička iznenađenja. Vjerujem da uz dobru igru i podršku s tribina možemo ostvariti pobjedu – podcrtao je kapetan Zadra s čijim se zaključcima posve složio trener Danijel Jusup, istaknuvši još jednom kako su obrana i koncentracija te kontrola skoka ključan preduvjet za dobar rezultat. Pozvao je Jusup još jednom navijače jer kako ističe bit će to borba s jedne i druge strane.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Nadalje, Jusup je nakon osvojenog Kupa Krešimira Ćosića, u prigodi dodati i pehar namijenjen prvaku Hrvatske i tako ponoviti povijest koju su prije njega ispisali raniji treneri Zadra, Rudolf Jugo i Veljko Mršić, čime bi dodatno podebljao činjenicu najtrofejnijeg zadarskog trenera u bogatoj klupskoj povijesti.

Utakmica se igra večeras s početkom u 20 sati uz izravan prijenos u programima MAX TV -a i Sportske televizije.

Jusup zabranio medijske istupe

Dan prije zakazane „pressice” uoči prvog ogleda Zadra i Splita, trener Danijel Jusup zabranio je igračima istupati u medijima, osim na konferenciji za novinare. Upitan od kolega iz jedne TV kuće, je li ta odluka ispravna obzirom na to da javnost želi čuti što više prije ovakvih utakmica. Uz opasku kako je to dobro i za klub, jer bi se u medijskom prostoru otvorilo dovoljno mjesta za uvodne priče.

- Mi smo procijenili da je „pressica”, dovoljna, jer igračima treba mir i to je najvažnije u ovom trenutku. Imali smo kroz sezonu više od sedamdeset utakmica, jednako toliko mislim i „presica”. Klub je dosad imao podršku navijača i sigurno bi najviše voljeli da igrači budu spremni, a ne je li netko napisao neki tekst – misli Jusup, koji je na naš upit, je li to njegova autonomna odluka ili je u dogovoru s ljudima iz kluba. Međutim, jedini njegov odgovor je bio kako se treba držati isključivo teme zbog koje je zakazana press konferencija. Isto je reagirao na pitanje drugog kolege u kojem je sadržano zanimanje zašto na „presice” ne dolazi Luka Božić.

- On je bio na predstavljanju na početku sezone, pa je ispao neki cirkus oko toga, slično je bilo i na Kupu u Splitu. Luki je u ovom trenutku potreban mir, što je izuzetno bitno za njega – zaključio je Jusup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 22:06