StoryEditorOCM
Košarkanova pobjeda

Zadar slavio, a barba Šime uzviknuo: ‘Nedilje ti lipe li igre‘

Piše Ivica GJERGJA
17. listopada 2024. - 21:03

U samoj najavi susreta iz KK Zadra su zahvalni Osječanima što su im izašli u susret odigrali susret u Zadru, a kako je ovo treća utakmica koju igraju u kratko vrijeme, zato je i zatražena zamjenu.

O Vrijednosnicama kao novajliji u ligi očekivalo se da će igrat s jednim entuzijazmom oni su to radili u početku, dok Zadra svaku utakmicu hrvatskog prvenstva treba biti koncentrirani, svaki klub pa i njih treba shvatiti ozbiljno. Sam početak susreta nije nagovijestio dobar angažman domaćih, pokušavali su uspostaviti svoju dominaciju na parketu no nisu u tome imali uspjeha, jer su dva puta promašili koš.

Gosti su otvorili košem Grantsona tricom, koji je pogodio još i dvicu. Zadrani se dižu i brzo se vraćaju koševima, Gegić, Žgnec veže tricu i dvicu, te Proleta. Nije očevidno bio dan u domaćih košarkaša, no kako je „isticalo“ vrijeme do odmora sve se mijenja, Gegić ima svoju rolu kao i Mihailović i mladi poletarac Torbarina, te Zadrani završavaju sa osam koševa prednosti prvi dio susreta.

Na otvaranju trećeg perioda poticajan je bio Mihailović koji sa Klaricom i ostalim igračima diže rezultat na 46:34. Jedan vremešni barba po imenu Šime digao se sa stolice sjetivši se bivšeg tajnika KK Zadra Bože Miličevića koji je kad je došao u Zadra, a gledajući košarku, rekao:

- Nedilje ti lipe li igre!

Da bila je lijepa igra na parketu, no zaboravimo to vratimo se susretu, nakon tog perioda (27. minuti susreta) razlika je po više od 14 koševa, a u igri se mijenjaju svi zdravi Zadrani. Minut do kraja ove četvrtine mladi Torbarina je povezao dvicu i tricu, te Proleta tri poena, a rezultat je 21 poen u korist domaćina, i tada je počeo potpuni pad gosta.

Dovoljno je reći da su gosta Zadrani limitirali na šest postignutih koševa za cijelu četvrtinu. Posljednju četvrtinu Zadar je doslovno odradio za pobjedu.

ZADAR – VRIJEDNOSNICE OSIJEK 75:63

FAVBET PREMIJER LIGA

ZADAR – VRIJEDNOSNICE OSIJEK 75:63 (14:10, 26:22,19:6, 16:25)

ZADAR – Dvotrana Krešimir Ćosić.

Gledatelja 300.

Suci: Josip Jurčević, Filip Copić, Luka Matek.

ZADAR: Mihailović, Wahl 5, Klrica, Gegić 16, Proleta 12, Žganec 7, Mazalin, Ramljak 4, Gilbert,

Dundović 3, Torbarina 11, Klarica 7.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Tchoukuigno 10, Rebić 15, F. Kujundžić 14, Grantsaan 5, Šiško 7, Martinović, S. Kujundžić, Vladović 5, Budimir, Bjelanović, Primorac 3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 21:10